[]

JSF kaynak

hacılar şimdi az buçuk object oriented ve Java bilgim var. bunun üstüne JSF ekleyeyim diyorum.

kaynak falan buldum ama böyle baştan başlayıp adam gibi sonuna kadar anlatan yok. ya başlamış devamı gelmemiş ya da bi örnek vermiş geçmiş falan. Varsa elinizde güzel önerebileceğiniz kaynaklar, bekliyorum.

şu an çalışıyorum ama yaptığım iş PHP üzerine, memnun değilim yaptığım işten, işten ayrılmayı bile düşünüyorum ve artık java üzerine yoğunlaşmak istiyorum. Bi framework öğreneyim diyorum. JSF öğrenmek mantıklı mıdır?

Bu aralar bir karar evresindeyim. Android falan mı kassam yoksa JSF, Struts tarzı bi framework mü öğrensem. üstüne de primefaces çaksm iyi olur gibime geliyor.

Fikirleriniz benim için değerli olacak baya.

Siz olsaydınız ne yapardınız.

 
jsf çat diye öğrenilmez. birinin yanında öğrenmek çok daha kolay. tek başıma kitaptan öğreneceğim falan dersen o iş uzun. ayrıca jsf öğrenilmeden önce genellike jsp öğrenilir.

java ve oop bildiğin için büyük ihtimal android mi jsf mi gibi bir ayrıma girdin sanıyorum. bu ayrımı mobil veya yoksa j2ee şeklinde düzeltmen daha doğru olur, çünkü birine başlandın mı gerisi gelmezse pek bir anlamı yok. bana sorarsan android derim daha sonra yavaş yavaş yandan bir şekilde jsp,jsf içine girip kendini geliştirebilirsin. ha direk j2ee öğreneyim diyorsan bilen birinin yanında öğren derim.
  • yazik ziyan  (18.11.12 22:43:31) 
bence bu işi spesifik bir frameworkle öğrenseniz daha iyi olur gibi. örneğin spring, seam gibi frameworklerin kitaplarını alıp onlardan çalışsanız olur kanımca.


  • bedbed  (18.11.12 23:05:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.