[]

couchsurfing hakkında bişiler

bu zımbırtıdan yararlanan varmı. bu yaz için interrail yapmayı düşünüyorum. barınma işi için bir çok yerde bu sistemi önerdiler. üye olmaya çalıştım fakat kredi kartı numarası falan istediler. siteye üye olmak ücretlimi? bu konu hakkında fikri olanlar yazabilir mi lütfen? bu arada avrupada olup ağustos veya eylül aylarında beni evlerinde misafir etmek isteyen duyuru sakinleride mesaj atarsa çok memnun olurum.
edit: 21 yaşında hacettepede mühendislik eğitimi alan er kişiyim.



 
(bkz: couchsurfing)


  • compadrito  (18.11.12 15:31:32) 
en son girdiğimde doğrulama için istiyordu kredi kartını, 25 dolar mı ne kesiyorlardı. istemezsen yaptırmayabiliyordun, ama yaptırman adının doğrulanması ve dolayısıyla da karşıdaki kanepe sörfçüsüne güven için artı puan getiriyor. profiline bakıp da "verified" yazısını görünce daha kolay "gel kal" diyordu millet. adamlar bir nevi zorunlu bağışa bağlamış bunu. ama bu doğrulanma nanesi olmadan da şansın sıfır değil tabii ki, yine ama er kişiliğin ve ilk defa kullanacak olman sıfıra yakınlaştırıyor. (profilin boş olacak çünkü, referans arayan bulamayacak) akıl yolundan sapmamak şartıyla şansını dene derim, mis gibi çalışıyor sistem yoksa.

dediğim gibi uzun zamandır girmedim ben, yanlışım varsa denize atsınlar.

ekler: ağustos'a eylül'e kadar çok var daha, şimdiden aç evini mümkünse. gelen olursa gelsin millet, görsün konaklasın. yedir içir sıçır. olmadı kahve içersiniz belki. dediğim gibi adam seçerken gene akıl yolundan şaşmazsın ama zaten pek tırto insan geleceğini sanmıyorum, referanslarına, doğrulanma derecesine vs. dikkat edersin işte. evet, profilin boş kalmasın, daya döşe her tarafa. talep yollarken de tavsiyem, kopipasta mesajlar atma. millete göre ayrı ayrı yaz ki hoşuna gitsin elemanların.
  • sanat guresi  (18.11.12 15:32:42 ~ 15:47:48) 
Merhaba
Hocam siteye üye olmak ücretli değil, yalnız hesabınızı 'doğrulamak' isterseniz bir miktar ödemeniz gerekiyor.(doğrulama olayı, davet gönderdiğin kişilere senin bir nebze de olsa güvenilir olduğunu, sahte olmadığını gösteriyor).Bence gereksiz.

İkinci olarak;Referansın yoksa kalacak yer bulmak zor olabilir.Profilini iyi doldurup kendini tanıtman lazım.Bence en az 10 tane falan da fotoğraf koy.

Mesela ben gelecek haftasonu Gdansk/Polonya'ya gidiyorum.Yaklaşık 20 kişiye davet gönderdim.Şimdilik 10 tanesi geri döndü,(2 si kabul etti, biri de yerim yok ama gezebiliriz gibisinden birşeyler söyledi.)

En az 1 hafta önceden aramaya başlaman lazım ki şansın yükselsin.

Merak ettiğin birşey olursa sorarsın yine.
İyi akşamlar.
  • slymene  (18.11.12 15:34:02) 
bilgiler için çok teşekkür ederim.


  • paramesyum  (18.11.12 15:45:30) 
hosteller ucuz olduğu sürece hostel tercih et. kabul eden insan bulmak zor ve zahmetli.


  • goldentitan  (18.11.12 16:34:46) 
birçok defa hem evimde misafir ettim hem seyahat ederken başkalarının evlerinde kaldım. hiç kötü bir tecrübe yaşamadım, aksine gittiğim yerleri daha da güzelleştirdi o insanlar. hala da çoğuyla görüşürüm.

kredi kartı olayı verification için isteniyor. onu yapmasan da olur.
  • orange coffee  (18.11.12 16:42:23) 
Geçen ay 4 ayrı ülkede kullandım. zaten burda misafir ediyorum insanları gayet güzel oldu.. gittiğin yerde yerel insanlar şehri daha iyi tanıyor ve seyahat cok daha eğlenceli oluyor.. kesinlikle şansını dene


  • kennym  (18.11.12 20:54:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.