[]

Avon parfümlerinden hangisi?

Öncelikle, Avon son zamanlarda eski parfümümden sonra kullanabildiğim tek parfümü kaldırdı: Perceive Dew. Dolayısıyla yeni parfüm arayışına girdim. Daha önce denediklerimden Slip Into'yu beğenmiştim aslında. Bir de Wish of Love bir dönem kullandım ama çok da hatırlayamıyorum kokusunu. Ya internette hala bulunabilen Perceive Dew alacağım, ya Slip Into. Slip Into'yu testerdan denemiştim. Kullanan varsa kokusu hakkında bilgi verebilir mi? Hafif, ferah ve çok tatlı olmayan kokusu vardı diye hatırlıyorum.

Bu kansız Avon yine yıllar evvel "benim kokum" dediğim ve başka hiç bir parfümü kullanmadığım Wink'i kaldırdı. Bir daha hiç onun gibi parfüm bulamadım. Lakin geçen gün kuzenim Paris Hilton parfümlerinden birini almış. Koku çok benziyordu ancak şişe yanında olmadığından bilemedik hangisi. Wink'e biraz benzer gibiydi. Wink'in notaları için şuradan aydınlanabilirsiniz: www.fragrantica.com
Dolayısıyla acaba hangi Paris Hilton parfümü Wink'e benziyor? Fikri olan el atsın lütfen. Ya da Paris Hilton olması şart değil, başka herhangi bir parfüm de olabilir benzeyen. Mesela Armani Night She sanki Wink notalarını andırıyor. Bilen varsa nasıl koktuğunu, o da olabilir.

Astımım olduğu için her kokuyu kullanamıyorum. Bu yüzden bu koku benzerlikleri önemli biraz da. Ancak rahatsız etmeyen kokular oluyor. Perceive Dew ve Wink de böyleydi. Bir dönem de Hawaian Shores kullanmıştım. Deniz kokuları, frezya (fransuva diye bildiğimiz çiçek), misk, amber, sandal ağacı, kızılcık meyvesi, gül, yasemin, hanımeli, greyfurt falan bunlar hiç rahatsız etmiyor beni. Baharatlı, tatlı ve oryantal kokulardan nefret ediyorum.

 
rare pearls! rare pearls! çiçek kokuları var baymayan, baharatlı olmayan hem taze hem sıcak bir koku.


  • jimjim  (18.11.12 11:35:40) 
gayet hafif rahatsız etmicek bi koku yaz aylarında kullanıyorum ben de, pur blanca avon un.


  • my december  (18.11.12 11:59:10) 
gittigidiyor'da elinde kalmış olanlar satıyorlar kaldırılmış avon ürünlerini. bir bakılabilir bence.


  • girl in a coma  (18.11.12 12:26:03) 
Astımınız varsa wish of love'ı tavsiye etmem, çok keskin bir kokusu var. Bir de gül seviyorsanız avon'un değil ama zara'nın mağazalarında çok hoş bir parfümü var rose adında, denk gelirseniz bir bakın derim.


  • marikaki  (18.11.12 12:30:36) 
@jimjim: rare pearls notalarına baktım. hafif ve taze görünüyor ama tam istediğim değil gibi sanki.
@my december: annemin parfümü pur blanca, evet o da ferah aslında.
@ok by: çektiğim ceremeyi anlayan biri daha var, ne güzel :) yani elimden gelse wink geri gelsin diye yoğun istek yaratmak için herkesi toplayacağım avon'a talepte bulunsun diye, öyle geri getiriyorlar parfümleri :) dediğin gibi çok fark yaratan inanılmaz bir parfümdü. herkes sorardı hangi parfüm olduğunu. magnetism'de wink'in notalarından var ama baharat da var onda, bence de çok benzer bi koku değil. andırıyor sadece. yurtdışındaki arkadaşlarım arıyor ama malesef heüz bulabilmiş değiller.
@girl in coma: evet gittigidiyor'da buldum perceive dew, direk alacağım. :)
@marikaki: gülden ziyade aslında marine&floral kategorisindeki parfümleri seviyorum. ya da çiçek ve meyve karışımı ama wink tarzında karışım olduğu sürece tabi :) gül ile frezya ve deniz suyu genelde orta ya da üst notalarda çok güzel oluyor. alt notalarda misk, amber ve sandalağacı mükemmel.
  • asyamaris  (18.11.12 13:14:29) 
ben avon'dan little black dress'i beğeniyordum. bir de wish of love ama pembe görünen şişesini.


  • crimsonlady  (18.11.12 14:26:35) 
celebreyi begenirim ben, bakabilirsiniz guzel bir kokudur


  • ne istedigini bilmeden aglayan cocuk  (18.11.12 17:53:47) 
avon temsilcisiyim yardımcı olabilirm


  • isaret  (24.06.13 16:00:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.