[]

İnsanlar ve Filistin

İnsanların filistin yavşaklığından utanıyorum. Niye kimse de çıkıp demiyor ki "kimse ölmesin, yazık-günah". Varsa yoksa filistin. Amerikalısı da ölüyor, İrlandalı da, İsrailli de. Aman savaş olmasın deneceği yerde filistin auuw.

Siz mesela niye böyle düşünüyorsunuz?


 
amerika ve israil öldüren taraf olduğu için olabilir mi ?


  • zseak  (18.11.12 00:16:14) 
az önce dexter'ı izliyordum, ve insanın içindeki hayvan üzerine kendimce felsefi düşüncelere dalıyordum. ama sen bambaşka bir boyut getirdin güzel kardeşim. teşekkürler.

edit: cevabımda ironi olduğunu anlamayacak kadar sığ bir insan olabilirsin. bu sebepten söyleyeyim. cevabım İ-R-O-N-İ içerir.
  • henrychinaski  (18.11.12 01:12:30 ~ 01:32:06) 
hep anlatılır durur, "1071'de malazgirt savaşı ile Anadolu'nun kapıları Türklere sonuna kadar açıldı." diye.

yaklaşık 1000 sene önce yapılan bir savaş ve sonrasında buraya yerleşen "yabancılar" (ki bu biz oluyoruz), yaptıkları normal bu "yabancıların" kanlarını döküp almışlar Anadolu'yu, o sırada burada olan diğerlerinin artık görevi ya adapte olmak ya yok olmak.

o sırada Anadolu'da yaşayan insanların evi, sürüleri, çocukları vs yok olmamış hiç, gibi.


e abi bu yukarıda yazdıklarım normal de nasıl oluyor da israil'in bilmem kaç gün savaşları vs ile kazandığı topraklarda egemenlik sürmesi anormal oluyor?

yukarıdaki anlatıya uzun bir aradan sonra diye devam edelim. uzun bir aradan sonra Anadolu ve civarında yaşayan başka topluluklar silah kullanarak saldırmaya başlamış 1071'de Anadolu'ya giren topluluğa/millete roketlerle, uzun namlulu silahlarla, canlı/cansız bombalarla saldırmışlar kimi örgütler. ve doğal olarak kendisini savunmuş, saldırganları bertaraf etmek için çabalamış, kimi zaman başarmış kimi zaman başaramamış.

e yukarıdaki paragraf da normal, değil mi? bir saldırı var ve saldırının savuşturulması çabası var.

israil ne yapıyor? kendisine yapılan saldırıyı savuşturmaya çabalıyor. ama israil yaparsa tu kaka.

benim teröristim iyidir muhabbeti.
  • cevab veremedi  (18.11.12 02:41:45) 
@cevab veremedi

vay arkadaş ne güzel beyinleriniz var ya. o güzel beyninizin içindeki nöronlar arası bağlantıları ne güzel kurmuşsunuz öyle lan. şimdi durumu bir inceleyelim: 2012 yılında yaşıyorum. yaşadığım dönem içerisinde masum insanların katledilmesine tepki gösteriyorum. ama nasıl oluyorsa, bu tepkim mazlumlara daha önceki yıllarda yapılan zalimlikleri meşru gördüğümü gösteriyor? adem'den bu yana masum bir insana zarar vermiş her kim varsa müslümanı, türkü, yahudisi, mecusisi allah hepsinin binbirtürlü cezasını versin. sizi de boş geçmesin. size de biraz akıl fikir versin. he sizin yanınızda israil'in yaptıklarını yahudilere, israil halkına mal edip nefret ve kin kusan mantık yoksunu müslümanlara da akıl fikir versin.
  • henrychinaski  (18.11.12 03:01:19) 
@henry, yazdığım ile yazdığının ne alakası var?

x yapınca doğru olan şey y yapınca nasıl oluyor da kaka oluyor?

Türkiye'nin ve Türk Milletinin Anadolu'yu sahiplenmek gibi bir hakkı var mı?
israil'in o toprakları sahiplenmek gibi bir hakkı var mı?

her iki soruya da evet diyorsanız, sahip çıktığını savunmasında ne gibi bir yanlış var?
ilk soruya evet ikinci soruya hayır diyorsanız aradaki fark neden kaynaklanıyor?
ilk soruya hayır ikinci soruya evet diyorsanız yine aradaki fark neden kaynaklanıyor?
bedduaya ne gerek var?

soruyu soran arkadaşın sorusunun ne olduğunun farkında mısınız?

ps: iyi sabahlar, geç olmuş yine.
  • cevab veremedi  (18.11.12 03:10:51 ~ 03:15:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.