[]

duyurunun psikologları, bi bakın hele. psikolog olmanız da gerekmez aslında

herhangi bir an, herhangi bir zaman diliminde, herhangi bir şey konuşurken aklınıza birden alakasız bi kelime geliyor ve o kelimeyi loop'a alıyor musunuz? ama hep aynı kelime.

mesela "mütemadiyen"i ele alalım.

derste, okulda, otobüste, arkadaşlarınızla konuşurken dahi akılınıza geliyor ve durmadan "mütemadiyen, mütemadiyen, mütemadiyen" diyor musunuz içinizden? az daha zorlasanız söyleyecekmişsiniz, ağzınızdan çıkacakmış gibi.

bu durumun literatürde bir adı var mıdır? anormal midir? hastalık mıdır? nedir?

 
obsesif miydi, takinti durumu.

psikolog degilim bu arada.

cizgilere basmadan yurumekle benzer bir sey. belki biraz da dikkat eksikligi.
  • emfuzi  (17.11.12 23:31:40) 
evet onun bir adı var. ya da bir semptom olabilir sadece ama böyle bir şey duymuştum. ama adını bilmiyorum.


  • sizofren hayaller  (17.11.12 23:32:32) 
Aynı şey mi bilmiyorum ama ne zaman beynim dursa bir şey düşünmediğimi farketsem söylediğim ilk söz "charizard" oluyor. default resetleme fonksiyonum gibi bir şey oldu ve 6 aydır devam ediyor. başka kelimelere de sarmıştım zamanında, tanıdığım bir kaç insanda da var bu durum.


  • cagdassalur  (17.11.12 23:37:12 ~ 23:40:16) 
Seninki yine kelimeymiş ben bir ara kendimi, yine bu sorunun kendisini, bir psikoloğa ya da yetkili birine benzeyen bir abiye anlatırken hayal eder vaziyette yakalıyordum. Psikoloception oluyordu yani anlattığımı anlattığımı anlattığımı hayal ederken kendimi basıyorum.


  • 4dr4m3lekh  (17.11.12 23:45:15) 
hafif bir obsesyon. söylemeden duramayacak düzeye gelirse, söylersen kompülsüyon olur onu çözmek zorlaşır.


  • geceleriucanteror  (17.11.12 23:46:24) 
@4dr4mfalanfelan (bu nası nik arkadaş =)

kelime, evet de bir manası yok benimkinin aslında. o da var. manasız. =/

@geleriucanteror

nasıl çözülür bu? şimdilik rahatsız etmiyor ama ileride ağzımdan kaçarsa millet mal mı la bu diye bakacak sanırım? =/ kendiliğinden gider mi ki? =/
  • bu nick tam yirmi alti karakter  (17.11.12 23:47:10 ~ 23:48:24) 
adrayla başlayan bütün nick kombinasyonları tükendi de.


  • 4dr4m3lekh  (17.11.12 23:51:18) 
  • seriouslysleepy  (17.11.12 23:54:39) 
@seriouslysleepy

obsesif kompulsif bozukluğu detayları ile biliyorum. bu obsesif kompulsif değil.
  • bu nick tam yirmi alti karakter  (18.11.12 00:00:54) 
İki gün falan yaptığım oluyor. Okb fln değil rahat ol olabilir öyle şeyler


  • esenboga  (18.11.12 00:02:59) 
dostum aslında nikinde bile obsesyon kokusu var istersen benle ya da bir psikologla azcık konuş çok zor bir şey değil bu kadarcık bilgiden tam çözemem ama sende okb olduğunu düşünmüyorum en yakın arkadaşımda okb vardı onu bile çözdük birlikte(gerçi yıllar aldı ama olsun)


  • geceleriucanteror  (18.11.12 00:03:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.