[]

laptop için hdd?

şimdi bi laptop var arkadaşımın bozulmuş. hdd'yi çıkartınca bilgisayar açılıyor ama tabi hdd'yi görmediği için windows başlamıyor. ama hdd takılıyken ilk başta çıkan toshiba yazısında kalıyor. belli ki sorun hdd'de yani.

şimdi iki sorum var: bu piyasada satılan hdd'lerden bir tane alsam bilgisayara direk taksam windows'u kursam çalışır mı?

hangi hdd'yi almam gerekiyor? girişleri farklı çünkü. mesela bilgisayarın üzerindeki hdd "hitachi hts 5416". hangi modeller bunun girişine uyar?

teşekkürler şimdiden

 
disk sata mı? ide mi? gerisi farketmez. ayrıca diski harici bir kutu ya da laptop'da deneme imkanı varsa deneyin. belki sorun hdd değil. laptop'un veri köprülemesinde olabilir. (anakart veri iletimi blabla)


  • phonex  (17.11.12 22:51:30) 
disk sata. ben evdeki laptoplardan 2 tane hdd çıkardım denemek için. dişleri ve hdd'lerin boyutları uyuşmadı takamadım. o yüzden soruyorum. hangi bilgisayara hangi hdd uyumlu nasıl bileceğiz?


  • yigitkaraca  (17.11.12 23:04:13) 
Disk aşağıdaki ise, bu PATA yani IDE oluyor.

prohardver.hu

Evdekiler de SATA'dır muhtemelen, uymamıştır. Herhangi bir 2,5" IDE/PATA disk işinizi görür.
  • ahmetcan44  (17.11.12 23:09:48) 
abi disk o. ama 5400 rpm yazan yerin altında sata yazıyor. yani disk sata. model numarasının 5416'dan sonraki kısmı da biraz değişik.


  • yigitkaraca  (17.11.12 23:13:04) 
Disk buysa, giriş yeri fotoğraftaki gibiyse, disk PATA oluyor. Orada ne yazdığının bir önemi yok yani. Başka bir şey için yazıyor da olabilir. Şöyle bir fotoğraf vereyim, SATA ve PATA ayrımı için;

www.newmodeus.com

Başka bir açıklaması yok yani. :) Hangisiyse, ona göre bir disk alacaksın.
  • ahmetcan44  (17.11.12 23:20:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.