[]

dostoyevski hangi yayımevinden okunur?

arkadaşlar en iyi çeviriye hangi yayımevi sahiptir? bir de kitaptan kitaba farklılık gösterir mi? yani "şu kitabı şu yayımevinden oku" gibi?




 
İletişim Yayınları ya da Can Yayınları derim klasikler için. İş Bankası Yayınlarını da düşünebilirsin. Bunlar kaliteli çevirmenlerin çalıştığı yayınevleri. Dİğer yayınlar için elbette fark eder ama bu yayınlardan keyifle okuyabilirsin.


  • kirmizibalon  (17.11.12 20:00:23 ~ 20:01:16) 
Hasan Âli Ediz çevirisi olmasında fayda var kanımca.


  • zuppa  (17.11.12 20:03:53) 
bordo siyahtan okuma asla.iş bankası iyidir


  • ütopya  (17.11.12 20:04:14 ~ 20:04:41) 
1- Yayımevi değil, yayınevi
2- İletişim, İş Bankası veya Can. Ha bir de Everest de Dostoyevski çevirmeye başladı. O da güvenilir bir yayınevidir. Dostoyevski özelinde bu dördü dışına çıkmayın.

  • microfiction  (17.11.12 20:04:26) 
iletişim güzel, sosyal yayınları güzel, iş bankası yayınları suç ve ceza'da güzel.

çevirmene göre değişiyor tabi, mesela varsa leyla soykut'un çevirilerini tercih ederim şahsen ben. Can yayınları alma da. bir de engin yayıncılık var, martin eden'i güzel çevirmişlerdi, aynı adam(mete ergin) hep ingilizceden çevirmiş kitapları, alternatif olarak düşünülebilir
  • noluyo yaa  (17.11.12 20:06:08 ~ 20:07:20) 
1 iletişim
2 iş bankası

  • repins  (17.11.12 20:08:26) 
iletişim
varlık

  • hiçbirşeyyok  (17.11.12 20:10:08) 
iletişim güzel, sosyal yayınları güzel, iş bankası yayınları suç ve ceza'da güzel.

çevirmene göre değişiyor tabi, mesela varsa leyla soykut'un çevirilerini tercih ederim şahsen ben. Can yayınları alma da. bir de engin yayıncılık var, martin eden'i güzel çevirmişlerdi, aynı adam(mete ergin) hep ingilizceden çevirmiş kitapları, alternatif olarak düşünülebilir.

edit: engin yayıncılık hakkında yanılmışım, mete ergin sadece savaş ve barış ve çocukluğum'u ingilizceden çevirmiş, dostoyevski çevirmemiş.
  • noluyo yaa  (17.11.12 20:12:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.