[]

ikametgah belgesi

durum şudur, ben askere giderken son oturduğum yerden kaydımı almamıştım, askerden gelince abimde ikamet etmeye başladığımdan kaydımı nakletmek için nakil belgesi aldım eski kaydımın olduğu muhtarlıktan. neyse sonra iş güç derken abimin oturduğu mahalleye kayıt da yaptıramadan ayrı eve çıktım. aradan da epey bir zaman geçti. şu seçim listeleri asıldığında eski muhtarlığa gittim belki şu an oturduğum yere kaydımı alabileceğim umuduyla. lakin muhtar nakil belgesinin 1 ay geçerliliği olduğunu söyledi. önce şu an oturduğum ilçenin kaymakamlığına sonra da semtin muhtarlığına gitmem gerektiğini söyledi. şimdi dolandım bir kaç kaymakamlık web sitesini ikametgah ile ilgili hiç bir işlemden bahsedilmiyor. birincisi, nedir bu işin aslı esası? ikincisi, oy kullanamayacak mıyım? şimdiden teşekkürler.




 
kaymakamlığa gittim, döndüm dolaştım derdimi anlatabilecek kimse bulamadım ortalık fena halde gereksiz bürokrasi ile yığılmıştı. en sonunda kaymakam'ın sekreter'ine danıştım allahtan o bilgi verdi. dilekçe yazıp yazı işlerine götürmem gerektiğini söyledi. gittim kırtasiyeye bir kağıt kalem alıp bir dilekçe yazdım. yazı işlerine gittim eleman dilekçeye ilçe emniyet müdürlüğüne yazılı bir kaşe vurup kaymakam'ın yerine imzasını döşendi, üstüne de tarih attı. ordan ver elini ilçe emniyet müdürlüğü. fatih emniyet müdürlüğü ile aksaray emniyet müdürlüğü yanyana ben önce aksaray'a gitmişim yanlışlıkla, onlar beni fatih emn. müd.'lüğüne yolladılar oradan bayan polis kontrol etti adresi, baktı o da bi kaşe vurdu aksaray emn. müd.'lüğüne diye tekrar ilk gittiğim yere yolluyor beni. e dedim orası adrese biz bakmıyoruz diye beni yolladı siz niye geri yolluyorsunuz? alık bayan dilekçeye işlem yapmadan onlar bakmaz deyip beni kandırdı. tekrar aksaray emn. müd.'lüğünün idari işlerine gittim onlar tekrar o adrese bakmadıklarını beni yanlış yolladıklarını söylediler. tekrar fatih emn. müd.'lüğüne gittim bu sefer biraz telefon trafiğinden sonra şehremini karakoluna gitmem kararlaştırıldı. adamlar resmen routing yapıyorlar buraya kadar. kayıt kuyudat falan yok bir yere. neyse efendim şehremini karakoluna gittik. bu işlemlerin yapıldığı yerde yazıcı kılıklı bir amcaya dilekçeyi verdik. vermez olaydık, adam beğenmedi dilekçeyi, neymiş efendim olmazmış... olayların nedenini niçinini bütün detayını yazmamışmışım...böyle olduğu zaman olmaz imiş tekrar kaymakamlığa oradan emniyet müdürlüğüne vesaireye gitmem gerekiyormuş. bir sürü ısrar bir sürü rica adamı ikna edemedim. neyse dedim ben sizden daha yetkili birine danışayım, şimdiye kadar şu kadar saattir işte olmam gereken vakti bu şekilde heba ettim. dışarıda danışmadaki polis'e oradaki en yetkili kişi ile görüşme isteğimi ilettim o da babacan bir tavırla kendisi yardım etmeye çalıştı, ardından bir başka polis yardımcı oldu "buraya ekle işte şöyle böyle oldu" diyerek. dilekçenin altına ek yaptım tekrar yazıcı amcanın yanına gittim. eleman demesin mi "ben mi söyleyecem bak işte..." diye "şu yazıyı bari arz ederim'den önce aralara bir yerlere sıkıştırsaydın" diye ekledi. daha önce tekrar kaymakamlığa git diyen eleman nedense biraz da olsun yumuşamıştı. neyse sözün kısası bütün bu routing ve keşmekeşin sonunda eleman benden beraber kaldığımız arkadaşın resimli ikametgah belgesini ve kira kontratını istedi zaten orada da görüşmeler tıkandı. kendisiyle pazartesi günü tekrar buluşmak üzere randevulaştık. kafamdan ben randevulaştım haliyle.. insan en önce bilmesi gerekenleri en sonunda bir sürü vakit kaybedip öğrenince sonradan öğrenmesinin de pek bir faydası olmuyor.

mevzu budur. benzer bir durumda olan varsa kaymakamlık, emniyet müdürlüğü ile falan uğraşmadan önce en yakın karakol'a ya da muhtarlığa önce bir danışsın.

ha bugün bir şey öğrendim, hani şu network üzerinde data paketlerini route eden router dediğimiz şeylerden gerçek hayatta da istemediğimiz kadar varmış (var aslında bugün yeniden hatırlama fırsatı bulup belleğime kazıyabildim güzelce)
  • iron  (31.03.07 00:45:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.