[]

İyi yaşamak için başkalarına muhtaç mısınız?

"İyi yaşamak" anlayışınızdan sosyal ilişkileri çıkarırsanız geriye ne kalıyor?

Sizin tanımınıza göre "iyi bir hayat", başka insanlara bağımlı olmadan ne kadar yaşanabilir?

(Bir örnek: "iyi yaşamak"tan mutlu olmayı anlayan biri, sevgilisi olmadığı zamanlar mutlu olamıyorsa, burda yanlış bi şeylerin olduğu kokusunu almıyor musunuz hayata bakış anlamında?)

 
muhtac degilim ama onlar olmadan bir hayat dusunemiyorum.


  • lorenzen  (16.11.12 21:33:34) 
kokusunu almıyorum, kesinlikle eminim*


  • jimjim  (16.11.12 21:36:06) 
@lorenzen "onlar olmadan bir hayat düşünememek", muhtaç olmamaktan ne kadar farklı?

@jimjim o zaman nedir bu işin doğrusu?
  • grv  (16.11.12 21:38:48) 
Başka birisine kendime yetemediğim için bağlanıyorsam, karşımdaki kadın ya da erkek benim için bir cankurtaran olabilir belki ama aramızdaki bağ sevgi bağı olamaz. Çelişik gibi görünse de yalnız kalabilme yeteneği sevebilme yeteneğinin tek koşuludur.”

Sevme Sanatı / Erich Fromm
  • zgrydn  (16.11.12 21:39:11) 
grv zaten anlatmaya calistigim da buydu badi. simdi aciklattiracaksin bana bok gibi gozukecek ama ne seninle ne de sensiz durumu gibi desem yeterli sanirsam.

son olarak gokhan ozen'den sana yine muhtacim.
  • lorenzen  (16.11.12 21:48:42) 
en önemlisi hayatın senin hayatın , sana ait bir şey. kendine ait bir dünya kuramadıysan şimdiye kadar daha fazla geç kalmadan kur

ikincisi karşı taraf kim olursa olsun onun da bir hayatı var. Biriyle birlikteyken çiftlerin kendi özel(kişisel)hayatlarını yaşamalı.Ayrıca şunu da eklemek isterim dünyanın en kusursuz en mutlu çifti de hiçbir zaman GERÇEKLEŞMEYECEK OLSA DAHİ bir gün her şeyin bitebileceğini , nebilim sevgilerinin tükenebileceğini, ya da birbirlerini aldatabilecekleri OLASILIKlığının gerçekliğiyle yaşamak zorundadır. İnkar ediyorlarsa orada hastalıklı bir şey vardır.
  • jimjim  (16.11.12 21:50:15) 
yani üstelik kimse kimseye böyle bir sorumluluk yükleyemez.hakkı değil.


  • jimjim  (16.11.12 21:52:07) 
mutluluğu aile, sevgili, dost, sosyallikte bulan biri zaten muhtaç.
parada bulan kişi zaten başkaları olmadan ne para kazanabilir ne de o parayı harcayabilir.

  • r_u_h  (16.11.12 22:09:02) 
kendimizi kandırmayalım. sevgilisiz hayat boktan bir hayattır. hele yıllarca sapsanız intiharın eşiğine getirir, hayatı sorgulatır. burada sevgilisizde olur diyenlerin baska baslıklarda tam tersini söylediklerinide görebilirsiniz. kısacası iyi yaşamak için en azından 20 yaşından sonra tatmin edici bir sevgili şart.


  • fransızkalanadam  (18.05.14 14:58:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.