[]

Şirketin iş teklifi mektubunu iptal etme hakkı var mı?

Bir şirket, iş teklifi mektubunu yolladı diyelim. ve imzalayıp göndermek için belli bir süresi var ve bu süre mektupta da yazıyor diyelim. Bu süre dolmadan teklifi iptal etme hakkı var mı?

not: hukuksal olarak kesin cevabı bilen var mı? ülkeye göre de değişebiliyordur sanırım.


 
teklif mektubu yasal bir gecerliligi yok. sirket istedigi zaman istedigi kisiyi alir.


  • tdl  (16.11.12 20:39:24) 
Etik olmaz ama evet var. Çalıştığım bir şirkette kriz nedeniyle pozisyonlar dondurulduğunda işe girişi yapılmamış iki kişiyi bekletmiştik.
Yani çeşitli sebeplerle yapabilir.

  • zartanyan  (16.11.12 20:40:20) 
süre dolmadan iptal etme hakkı yok, bilmeden sallamayalım.


  • [silinmiş]  (16.11.12 20:50:11) 
@douchebag sallamadım, yasadıgım ornekten yola cıktım.


  • zartanyan  (16.11.12 22:11:40) 
iş teklifinin resmi bir yükümlülüğü yok. ama şöyle olabilir, bi kişiye iş teklifi gelmiştir, o kişi istifa edip yeni işe geçeceği sırada karşıdan teklif geri çekilmiştir. o noktada kişi mahkemeye başvurup maddi kayba uğrattığı ve elinde de kanıt olduğu için şirkete dava açabilir, büyük ihtimalle de kazanır.


  • sirkelimon  (16.11.12 22:57:38) 
biraz hukuk bilginiz olsa yeter aslında.

borçlar hukuku; icap ve kabul.

www.hukuki.net

www.bankacilikbolumu.com
  • [silinmiş]  (17.11.12 11:22:00 ~ 11:23:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.