[]

alpro soya sütü

bu soyadan yapılan bir süt olmasından ötürü biraz işkillendim. genetiği değiştirilmiş ürünlerin başında en çok soya ve mısır geliyor ya.. bu marka sütten alındığında, genetiği değiştirilmiş soyadan mı yapılıyor süt ?




 
gdo lu soyaları yağ için kullanıyolardır bence en çok ama sanmıyorumki gdo suz kullansınlar soyayı. soya sütümü olurmuş ayrıca o nedir öyle yahu.


  • hasmetizm  (16.11.12 18:21:09) 
ne yazık ki öyle olduğunu düşünüyorum özellikle türkiye'de satılanlar ha ama yurtdışındakilerin de garantisi yok.


  • jimjim  (16.11.12 18:22:37) 
soya zaten fazla faydalı bir bitki değil, çinliler binlerce yıl soyayı yemek için değil toprağı bir nevi nadasa bırakmak yerine ekmişler, sonra miso, natto gibi yıllarca fermante ederek yenilebilir ürünler üretmişler. miso ve natto buluran yiyebilirsin ama soya sütü, soya yağı, tofu bunlar besin değeri negatif olan yiyecekler. soya yani gdo lu olmasa bile tüketme. soya filizi de yiyebilirsin.
türkiyede olsa mesela hindistan cevizi sütü çok faydalı onu yiyebilirsin.

  • joepiscopo  (16.11.12 19:14:33) 
alpronun özellikle organik olan soya sütü de var ama bu demek değildir ki organik olmayanları kesin gdolu. emin olamayız sadece.

soya dünyada en çok besi hayvanlarını beslemekte kullanılıyor ve hayvanlara yedirilen soya kesinlikle gdolu. bu yüzden yediğiniz etteki gdoyu kırk yılda bir içilen soya sütündeki gdo olma ihtimalinden daha çok düşünmek gerekiyor.
  • seriouslysleepy  (16.11.12 19:47:37) 
et yiyen bi insan değilim zaten. süt ve süt ürünleri hakkında düşünüyorum bu aralar. ne bileyim dışarda yiyecek bierşeyler bulmakta zorlanıyorum bazen..


  • zoyee  (16.11.12 21:10:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.