[]

Laptop Seçimi

Bir sürü soru var bu konuyla ilgili ama kusura bakmayın artık :)
Daha öncede sormuştum ucuz bir şey bulur muyuz falan diye vazgeçtim parayı gözden cıkardık:)

Adobe premier, after effects falan kullanıcam macbook alsam diyorum ama o paraya daha iyi performans alabilecegim bir şey bulurum sanırım macbook a vermeye deger mi? Bu Monster laptopları bilen var mı iyi midir ? Yüksek işlemcili bir şey almak gerek bu işler icin sanırım ama çogu markada 2.4 core 2 duo işlemcili laptoplar bile cok yok böyle yüksek işlemcili harici ekran kartlı falan tavsiyelerinizi bir görelim.

2000$ üst limit.
Yurt dışından getirme ihtimalim var az da olsa. onu da göz onunde bulundurabiliriz.

 
bi kere after fx i adam gbi kaldıracak bi laptop ı unut. masaüstü ler bile 2000 dolarlık ekran kartı olmadan çoğu plugin i kastırırken sen after fx "kaldırcak" laptop arama bence. premiere kaldırabilir ama after fx zor. bende c2d 2.4 santarosa 3gb ram li laptop var. premiere de hiç takılmadan çalışabiliyorum ama after fx de kastırıyor. yani şöyle ki after ı açıp bir proje yapabiliyorum falan ama böyle rahat rahat çalışamıyorsun gönlünce. ha "ben zaten öyle bişi istiyorum" diyorsan en aşağı 2.4ghz ve en aşağı 2gb lı bir makine al. tabi ekran kartı da harici olsun. 8600gt falan.


  • rentts  (19.12.08 20:21:45) 
@rentts valla öyle diyosan öyledir kullanıyosun madem:) o kadarı yapsam o zaman yeter bana idare edicez.

2.4 en az diyodum zaten dedim macbook a o kadar para vermek gereksiz o zaman sanırım bu istediklerimiz icin.

Monster laptoplar nasıldır kullanan var mı ? asus un falan böyle yüksek performanslı laptopları var mıdır nedir ne değildir...
  • rurouni  (19.12.08 20:47:51) 
ben asus kullanıyorum zaten.şimdi yeni serileri de var gayet sağlam canavr gibi bir de xp kurdun mu uçurur seni. şu mesela
www.vatanbilgisayar.com

  • rentts  (19.12.08 20:56:44) 
monster lar iyi güzel 7200rpm lik harddiskleri var ancak unutma ki harddisk ne kadar hızlı dönerse pil o kadar çabuk biter. (buna literatürde rentts teoremi de dioruz=) o yüzden monster ı fişsiz max. 1 saat diğer 5400rpm likleri de 2 saat kullanrsın. laptop alıyorsan zaten bi yerlere taşıyıp kablosuz kullanmak için alıyosun o yüzden 1 saatlik pil ömrü kime yeter?


  • rentts  (19.12.08 20:59:09) 
ha bir de özellikle böyle grafik tasarım için üretilen hp nin pro laptop ları var. quadro fx 570 ekran kartı var.
h10010.www1.hp.com
bluray falan da var. madem 2000 dolar verebiliyosun ve madem yurtdışından alabilme ihtimalin var bunlar da aklında bulunsun. cad/cam uygulamaları için özel aletler.
  • rentts  (19.12.08 21:05:28) 
e tabi bir de sony lere göz atmanda da fayda var.
www.istanbulbilisim.com.tr

  • rentts  (19.12.08 21:07:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.