[]

Diyet ve akşam yemekleri

Bir süredir akşam yemeklerini azaltmaya çalışıyorum, kısmen de başarılı oldum. Gün içinde badem, ceviz kuruyemiş atıştırıyorum abartmadan. Öğlen bazen salata, bazen hiçbişey yemiyorum. Hafta içi kahvalltı için iki dilim kepek ekmek, bir üçgen peynir filan (buna bugün başladım, haftaiçi kahvaltı yapmıyordum). Bu şekilde bir yeme programında dün akşam bir bardak taze sıkılmış portakal suyu ve 4 küçük yumurta ile yaptığım omletten oluşan bir akşam yemeği hazırladım. Ekmek yok. Çok iyi hissettim ve akşam yemeklerinde yumurta yükselen yıldız oldu gözümde. Bir dezavantajı olur mu? Her gün değil de, mesela 2 günde bir bu şekilde yumurtalı öğün olsa akşamları?

83'leri gören bünyem bugün uzun süreden beri ilk kez 79'u gördü.Çok mutlu oldum. Hedefim 75. Boy da 1.78.


 
4 yumurta biraz fazla değil mi?
onun yerine öğle yemeğini dolu dolu yemenizi ve hafif bir akşam yemeği yemenizi tavsiye ederim.

  • kayranin kedisi  (16.11.12 15:55:14) 
ögle yemegi yerine aksam yemeklerini gecistirseniz daha iyi sanki. ama tabi gun icinde o kadar esnek olamayabiliyor insan.

aksamlari 4 yumurta cok gibi bence. en azindan bir veya ikisinin sarisini koymayin derim ben.
  • natnan  (16.11.12 15:56:39) 
Yumurtaların sarısını çıkarın çok fazla. 2 tam 4 beyazını yiyin. Portakal suyunu çıkarın, meyve sularını tavsiye etmem. Yanına haşlanmış tavuk göğsü ekleyin.


  • Harpp  (16.11.12 15:58:21) 
Tamam o zaman; 4 yumurta fazla, tamam, sarısına da dikkat edeceğim. Ben de beyazını atıyordum çok olmasın diye bazen :) kafa işte.

@Harpp: tavuktan korkuyorum artık (balık olsun onun yerine). meyve suyunu niye tavsiye etmiyorsunuz? şekerden dolayı mı? kutuda satılanlardan almıyorum, kendim sıkıyorum. bir bardaktan fazlası da olmuyor pek.
  • puc  (16.11.12 16:14:37) 
günde 3 yumurtayla büyüdüm ben, halada 3-4 ten aşağı kırmam, hiçbir zararını da görmedim. 1,5 ayda 15 kilo vermiş biri olarak diyet listemi söyliyim sana, kahvaltı eti burçak + nescafe, öğlen yemeği yağsız sebzeler yada yağsız et veya tavuk cacık yağsız salata, akşam yemeği 1-2 avuç tuzlu fındık + meyve. aç kalmadan göbek erimiyor, spor salonuylada desteklersen güzel kilo verirsin.


  • hasmetizm  (16.11.12 16:22:33) 
meyve suyuları gereksiz kalori. Basit karbonhidrat insan için zararlı bir şey. Kan şekerini yükseltiyor, dolayısıyla daha çabuk acıkıyorsunuz ayrıca posasını yemediğiniz için doyduğunuzu hissetmiyorsunuz meyve sularıyla. Tavuk yerine tabi balık yemek çok daha iyidir. Hasmetizmin dediklerine bir şey demiyorum ama yinede siz sarısına çok yaklaşmayın yumurtanın ne olur ne olmaz herkes aynı değil :)


  • Harpp  (16.11.12 16:40:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.