[]

Komünistleri eleştiren sözün kime ait olduğunu bilen var mı?

Söz şu "Komünistler önce kendi içlerinde devrim yapmalıdırlar". Birebir değil tabi hatırladığım.

Bir Fransız ve post modern düşünür olduğunu da hatırlıyorum. Deluz, Guattari, Facaoult, Baudrillard değil diye hatırlıyorum. Hatta Fransoz Komünist Parti üyeliği de yapmış olabilir. Emin değilim.

Hatırlayan, duyan bilen varsa insalık namına bir el atıverir değil mi? Kimdir bu ünlü düşünür? Soru da bu.

 
buna elestirel bir soz demek pek saglikli degil. komunistler ne icin kendi iclerinde devrim yapmalilardir yani hangi konuda? buyuk ihtimal bu sozden once yazar gercek elestrisini yapip sonrasinda bu nedenlerden dolayi komunistler once kendi iclerinde devrim yapmalidirlar demistir. yoksa bu tarz bir yaklasim cok sig kalir.

wilheim reich mesela komunistlerin olmasa da sosyalistlerin kendi iclerinde bir cinsel devrim yapmadan aile kuramini parcaladiklarini dusunur bu yonden sagliksiz nesiller yetistirdiklerini soyler.
  • kansascity shuffle  (16.11.12 15:27:27) 
benim sorum, söz tartışmak değil. Sözü kimin söylediğini bulmak. Tahminin çıkarımlarından sonra bu cümleyi kurdu. Ama ben kimin kurduğunuve söylediğini öğrenmek istiyorum.


  • balikci filozof  (16.11.12 15:52:56) 
bir tartisma yaratmaya calismiyorum. sozu bulmak istiyorsan onceki cikarimini hatirlaman lazim ki o cikarima gore filozofun veya yazarin gorusunu, uzmanlastigi alani bulabilesin bu sayede daha dar bir alanda arama yapabilirsin verdigim reich ornegi de bunun icindi mesela bu sozun oncesinde pisikolojik veya cinsel temmelli bir cikarim olsaydi alan daralmis olacakti.


  • kansascity shuffle  (16.11.12 16:05:19) 
Eğer dediklerini hatılayabiliyor olsaydım, en azından bir arama yapıp ondan sonra buraya yazardım. Kinaye ya da laf sokma değil cidden yazdığım. Hafızası berbat ötesi birisi olarak bu sözü hatırlamam bile mucize. :) İşe yarar başka hiç bir ip ucu hatırlamıyorum.


  • balikci filozof  (16.11.12 18:03:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.