[]

genel sağlık sigortası?

-25 yaşından küçük, üniversite öğrencisi, ailesinin sigortası olan ve müracaat edip bundan faydalanmakta olan bir kişi gelir testi yaptırmak zorunda mı?

19 yaşındayım, üniversite öğrencisiyim. babam bağkur emeklisi.
2012 yılbaşında yeni yasa çıktığında öğrenci belgemle sgk'ya gidip babamın sigortasından faydalanmaya başladım.
yazın 35 gün bir yerde sigortalı çalışıp ayrıldım.
bir ay önce tekrar öğrenci belgemle başvurup babamın sigortasından faydalanmaya devam ettim.
dün internetten provizyon sorgulaması yaptım, 'kişinin kendisinin veya sigortasından faydalandığı kişinin borcu nedeniyle provizyon verilememiştir' diyordu.
bunun üzerine sgk'ya tekrar gittim. durumu anlatınca, 'sizi gss'ye geçirmişler, bilmemne nolu odaya gidip düzeltin, tekrar öğrenci belgesiyle gelip başvurun' dedi. söylediği bölüme gittim, memur 'senin borcun gözüküyor, gelir testi yaptır' dedi. ben 'babamın sigortasından faydalanamıyor muyum' deyince 'önce bunu halledelim' dedi.

sorularım:
-madem babamın sigortasından faydalanıyordum, borç neyin borcu?
-madem borcu ödüyorum, geri babamın sigortasına nasıl dönüyorum?
-ne güzel babamın sigortasındaydım, neden gss'ye geçirildim
-ortalığı karıştıran, aradaki 35 günlük çalışma durumu mu?
-eğer gelir testine mahkumsam, öğrenci olduğum için gelirlerim sıfır ve bütün harcamalarım babamın cebinden olduğu için 'yardım' seçeneğini mi işaretliyecem?

şimdiden çok çok teşekkürler..

 
en yakın sgk ya öğrenci belgeni götür hallolur. yaptım oldu!


  • ronaldo ve zago kardesler  (16.11.12 03:53:47) 
Üniversitede ilk yılı olanlar için gelir testi şart olduğu söyleniyordu. Nedeni ve nasılını bilmiyorum.


  • a different dimension  (16.11.12 04:07:45) 
@ronaldo ve zago kardesler
adam borctan bahsediyor, sorgulamada da 1200 lira borç görünüyor.

@a different dimension
üni.de 2. yılım bu..
  • vizdilva  (16.11.12 04:13:15) 
hafız,

1) o borcun hangi aylara ait olduğunu öğren.
2) o aylarda öğrenci olduğuna dair okuldan belge al.
3) sgk'ya götür, böyle böyle borç yazmışsınız ama ben öğrenciydim diye.

şunu unutma. sgk'nın çalışanları bile bilmiyor çoğu şeyi. sallıyorlar sadece. çok karışık bir yasa olduğundan, her şeyi kendi araştırmana ve bilgine güvenerek yap. bir tek alo sgk'ya(170) güvenebilirsin. konuşmalar kayıt altına alındığından, ne olursa olsun doğrusunu söylemek zorundalar sana. o yüzden oldukça bilgililer.

bu süreçte kuvvetle muhtemel bütün borcunu silecekler. silinmiyorsa(1 ayı falan silinmiyor olaibilir), yasaya göre öyledir çok itiraz etmeden ödemeni yap(1200 lira ödemeni istemezler hiç bir şart altında, sıkma canını).
  • saygilarefendim  (16.11.12 09:10:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.