[]

portföy hazırlamaca ödevi

Selamlar,

Dersimiz gereği farazi olarak 10 milyon tl'lik bir portföyü yöneteceğiz. Amma velakin portföy nasıl oluşturulur, neye bakılır gibi bilgileri öğrenmedik. Ben çabalıyorum, araştırıyorum ama kafamda bir şekil oluşturamadım. Komplike analizlere falan gerek olduğunu sanmıyorum. Nasıl yapmalı sizce? Mesela yatırım sitelerine baktım, bi bankanın yatırım sayfası demiş ki;

DİBS: %20
T-Euro Tahvilleri: %15
Mevduat: %20
Özel Sektör Tahvili: %25
ama niye demiş, daha detaylandırmak istesek nasıl yaparız sizce?

 
10 milyonluk bir portföyden bahsediyorsanız iççine muhakkak hisse senedi de koymalısınız. Eğer iyi bir portföy olacaksa bu İMKB'de işlem gören BİM, Emlak Konut, Vakıfbank hisselerini de koyun. Bunlar İMKB-30'da işlem gören en sağlam hisselerden bazılarıdır. Ayrıca iyi kazandırırlar. İçinde hisse senedi olmayan bir portföy bence fazla dikkate alınmaz.


  • at avrat braveheart  (15.11.12 20:09:21) 
bana da bu dağılım garip gelmişti, belki de fazla garantici bir portföy. Kafama göre iyi kazandıranlara bakıp 4-5 tanesini ekleyip yine ortalama bi dağılım yapsam iş görebilir belki. En azından bir mantığı olur.


  • aitlik eki alamayan  (15.11.12 21:07:19) 
Evet saçma bir portföy olmuş bu. İçine Altın-Gümüş de koyun çok popüler. Belki bir doygunluk noktasına geldi bunlar, ama yine de biraz koyarsanız portföyünüz zengin olur.


  • at avrat braveheart  (15.11.12 21:11:16) 
10 trilyonluk portföy oluşturmak tabiki zor. Hoca uçmuş birza..
Portföy oluşturmak kolay, hoca alınacak riskten veya diğer kıstaslardan bahsetti mi?

  • solo  (15.11.12 21:35:47) 
hayır hiç öyle şeylerden bahsetmedi. basit bir şey istiyor diye düşünüyorum.


  • aitlik eki alamayan  (15.11.12 21:42:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.