[]

Muhabbet kuşu hakkında soru

Merhabalar. Kuşumu bugün her zaman yaptığım gibi dışarı çıkarmıştım. Bazen avizenin metal sapına tutunup duruyor. Bugün de öyle bir halde buldum, fakat omzuma konduğunda sanki boğuluyormuş gibi yutkunuyor, kafasını aşağı yukarı sallıyor, ağzından su çıkıyordu. Halsiz ve kabarık duruyor. Şu anda hiç gitmediği bir köşeye gitti. Bugün ev soğuktu, durduğu yerden soğuk almış ve hastalanmış olabilir mi? Bu hastalık nasıl ve ne zaman geçer? Teşekkürler...




 
inciswf.com böyle mi sallıyor kafasını?


  • hope ender  (15.11.12 15:50:41) 
hasta olmuş. bu hastalık öyle basit değil. akciğerlerini üşütmüş. kabarması da halsizliğini, neşesinin olmadığını, keyifsiz olduğunu gösteriyor.
bu hiç uğramadığı köşeye gitmesi beni biraz tedirgin etti. mesela baktığım kuşlarda gördüğüm şeylerden biri. poşetin içine girmişti hasta olduğunda düşünün. psikolojik yönden değişikler geçiriyorlar. önerilerim kesin ve mutlaka yapın kaybetmek istemiyorsanız ne olur ne olmaz:
- kafesinde dinlensin yormayın dışarı çıkarmayın fakat kafes dışından ilgilenmeyi sakın unutmayın. kendi haline bırakmayın yani
- bu saatte açık bir veteriner var mıdır bilmiyorum ama yarına en geç götürün.
- beslenmesinde destekleyici kullanın. -vitamin- satılıyor kuşçularda.
- kafasını sallaması normal konuşkan bir kuşsa ama o sorundan bahsetmiyorsunuz ağzından su çıkması kusmasını gösterir. yine veteriner size akciğer ile ve üşütmeyle ilgili bir kuş ilacı verecek tedavide birebir, gitmelisiniz.
- meyve varsa yedirin özellikle portakal ama ılık olsun.
- ballı yem alın ve o vitaminlerle destekleyin. tüy dökümünde, sağlığında çok yardımcı olur.
bu durumdan kurtulur umarım. dediklerimi yaparsanız da çok atik bir kuş yerinde duramayan bir canavar yapmış olursunuz:) lütfen veterinere gidin.
sevgi ve saygımla...
  • erenbey  (15.11.12 16:06:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.