[]

tuvalet kağıdı krizi

ilk defa bu şirkette böyle bir problemle karşılaşıyorum. ortak tuvalet kullanıyoruz. ve en son giren tuvalet kağıdı, kağıt havlu eksikse, çıkarken koymak zorundaymış gibi bir beklenti var. kaç defa bu husus yüzünden kişilerle tartıştım. acaba problem bende mi? banane başkasının tuvalet kağıdından. ben girerken varsa onu kullanırım. bitirirsem de sonra gelen hacetini gidermeden önce koysun. sizce haksız mıyım?




 
menapoz teyzeler varsa, onlardan çıkar böyle şeyler.
hee de geç, sallama.

  • iloushka  (15.11.12 10:25:35) 
Sen geldiğinde yoksa ne yapacaksın?

Toplu yaşamın yazılı olmayan kurallarından biri bence bu. O zaman işini gördükten sonra sifonu da çekme, fırçayı da kullanma, her gelen kendisi yapsın bu işi.

Boşa dememişler, bulmak istediğiniz gibi bırakınız diye.
  • cakabo  (15.11.12 10:27:58) 
sana bulaşıyolar. söylediğin her söz aleyhinde kullanılacak. fevri davranma. kalp kırma. ama tuvalet kağıdını bitirirsen de yenisini koyma.


  • am  (15.11.12 10:28:53) 
bu tuvaleti kim temizliyor. sırayla şirkettekiler mi?


  • halilibo  (15.11.12 10:29:27) 
Şirkette tartışacak konu kalmamış galiba. Tuvalette bir yerde bu malzemeler stok olarak mevcutsa, bulunduğu yerden alıp olması gereken yere koymak önce girenin de sonra girenin de eline yapışmaz. AYrıca en son ben kullanmışsam yenilemek aklıma gelmeyebilir ama girdiğimde eğer kağıt yoksa, dolaptan vs çıkarmam gerekirse de bunu memleket meselesi yapmam, çıkarır kullanırım.


  • saatgeceninonikisi  (15.11.12 10:32:34) 
haksizsin.


  • chavezding  (15.11.12 10:33:01) 
Evet arkadaşım aynen öyle tuvalet kağıdını bitirirsen iki dakika zahmet edip koyacaksın. Çünkü senden sonra girecek kişi ishal ya da kabız olmuş olabilir, tuvalet kağıdının olmadığını görse bile gidip alacak durumda olmayabilir. Bunu düşüneceksin ve koyacaksın.

Liseli misiniz, ergen misiniz amına koyayım buna isyan ediyorsunuz?
  • lpgli tosbaga  (15.11.12 10:33:44) 
tuvalete bakan biri yok mu ne biçim yermiş orası?
istifa et bence. şu an çalıştığım yerde 30 dk da en geç birisi gelip yerleri falan temizliyor. biz girdikten sonra dezenfekte ediliyor her yer.
havlu, sabun, tuvalet kağıdı bitmesi ise hiç duymadığımız olaylar.
  • ozdek  (15.11.12 10:39:28) 
aynı kural bizim evde de var, inan tuvalete girdiğinde orada tuvalet kağıdı olmadığını görmek büyük bir fail oluyor.


  • jedilance  (15.11.12 10:43:16) 
bizim sirkette tuvaletlerde hep ekstra tuvalet kagidi ve kagit havlu vardir. genel kani bitirenin yerine yenisini yerlestirmesidir. aksama da temizlikci guruh yedekleri yenilerler falan.

he bu sartlarda dusununce biraz kadinlarla erkekler arasindaki tuvalet kapagi konusuna geliyor. Ikisi de olur yani.
Ama tuvalette ekstra tuvalet kagidi yoksa bence bitiren yenilemeli; cunku genelde insanlar bakmiyor tuvalet kagidi kalmis mi diye. Isi bittikten sonra kalmadigini gormek rezalet bir durum.
  • natnan  (15.11.12 10:45:49) 
problem sende evet. banane başkasının tuvalet kağıdından diye saçma bir cümle olamaz. sen de kıçını tuvalet kağıdıyla silmiyor musun? O kağıdı başkası koymuş oluyor değil mi oraya?

Çalıştığım yerde, tuvalet kağıdı bitince, kimse kıçını kaldırıp koymadığı için ben her seferinde raftan çıkartıp koyuyorum, benden sonra gelen de benim taktığım kağıdı kullanıyor, gerektiğinde sabunluğu da dolduruyorum.

Şöyle düşün, sen oraya kağıt takmadın bu kafayla, şirketteki diğerleri de sizin gibi düşünüp davranırsa, sabunluğa sabunu, makaraya tuvalet kağıdını kim koyacak?
  • bonjurkes  (15.11.12 10:49:40) 
nasıl bulmak istiyorsan öyle bırak önermesi gereği sizin koymanız lazım bence


  • sannora  (15.11.12 10:53:51) 
biz yedek tuvalet kağıdı koyuyoruz. ofisin genel bakımını yapan biri haftada bir yenilese sorununuz çözülür diye düşünüyorum.

ya da bittiğinde birine haber vermek lazım, çünkü nebliym misal ofisle daha az haşır neşir olan satışçılar tuvalete girip tam elini kağıda attığında boşlukla karşılaşıyordur, o nedenle bittiğini bilen adamın önlem almasını rica eder. kendi açından sen de haklısın aslında ama genelde tuvalete girerken ilk yaptığım iş kağıt var mı diye bakmak olmuyor. vs vs.

ulaşılır bir yere kağıt yedekleyiniz.
  • kralice maud  (15.11.12 11:19:57 ~ 11:20:37) 
kesinlikle haksızsın.


  • anarsi yureklerde  (15.11.12 11:22:47) 
haksız değil aslında adamın işi orda tuvalet kağıdının seceresini tutmak değil herkes işini yapmadığı için bu memleket ilerlemez işte tuvaletçi takip edecek aga.o zaman bu adamın elinden geçecek bi evrakta geçmesin lazım olan gelsin alsın her nerdeyse anasını satiyim.bizim ofistede var bi hizmetli çay isteyene poflar lavaboya sabun tak poflar bardak toplar oflar iyide bu aq hizmetli vatandaşı ne iş yapar. ohh be.he ama taksanda eline yapışmaz =)


  • memnun1  (15.11.12 11:44:21 ~ 11:46:19) 
hanzo musun, hayatın boyunca yalnız mı yaşadın? tabii ki kim bitirdiyse yenisini koyar. ben de onu beklerim yani.

ölmezsin bi ruloyu yerine koysan. koca koca adamlarsınız çocuk musnuz amk.
  • roket adam  (15.11.12 12:43:18) 
mesajlar için tşkler de ama niye bu kadar ağır konuşuyorsunuz.yapacağım varsa bile artık yapmam:)


  • dokunmakalbime  (15.11.12 14:16:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.