[]

ekonomide yüksek faiz oranlarının

ekonomiye ne gibi olumlu veya olumsuz katkıları olabilir




 
devlet vergilerimizle daha fazla maliyetli borçlanıyor. daha ne olsun?

bankalardan kredi çekmek isteyenler de aynı şekilde. bu nedenle şirketler veya bireyler kredi kullanmıyor. ekonomi yavaşlıyor.
  • merhum  (15.11.12 10:35:22 ~ 10:36:41) 
faiz yükseliyor. faiz yükselince, adam kredi çekmiyor.(bugün x lira çekecek, yarın 2x lira geri ödeyecek) kredi çekmeyince yatırım yapamıyor. yatırım yapamayınca ekonomi yavaşlıyor.

faizle para kazanmak, yatırım yapmaktan daha kârlı bir şey olduğu için de sermaye sahipleri parasını faize yatırıyorlar. onların yatırımları da durduğu için belamız sikiliyor.

edit: çok düşük olursa da, halk parasını bankaya yatırmıyor. bankaya yatırmayınca, yatırımcılara kredi sağlanacak kaynak bulunamıyor. bu da ekonomiyi kötü etkiliyor. yani faizin yüksek olmasının artısı da bu işte.
  • tchuck  (15.11.12 10:56:55 ~ 10:58:31) 
en basit olarak yüksek faiz demek, milletin harcamak yerine savinge yönelmesi anlamına gelir. yani insanlar parayı bankaya yatırır saving>consumption da mal piyasası için tercih edilmez. o yüzden bir faiz lobisi vardır bir de zafer çağlayan : )) çağlayan faiz düşük olsun ister, böylelikle tüketim ağırlıklı bütçe açığı veren ama canlı bir piyasa vardır. borcun/gdp'ye oranı belli bir oranda olduğu ekonomi sürdürülebilirdir. yani ekonomi politikasıdır ikisi arasındaki tercih


  • jfk  (15.11.12 10:57:19) 
faiz artarsa borsanın düşmesi beklenir, çünkü vadeli hesaplar görece daha iyi yatırım aracı olurlar.


  • desdinova  (15.11.12 12:02:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.