[]

Netbook + Nexus 7 mi, Netbooksuz Nexus 10 mu?

Arkadaşlar merhabalar.

Ben Ankara'da üniversite okuyorum, hafta içi yurtta hafta sonuysa evimde kalıyorum. Şu ara yurt yaşamımda netbook ile idare ediyorum; ama açıkçası isteklerimi tam karşılayamıyor, digiturkplay yayınını bile kaldırmayacak neredeyse :) Bu yüzden bir tablet almak istiyorum; ancak kafamda bazı sorular var.

- Birinci olarak yurdumda internet kablolu olarak bulunuyor ve mac adresimizi kaydettirmemiz gerekiyor. Nexus serisinde ethernet girişi olmadığından Nexus internetini yurtta anca bir router ile kullanabileceğim. Evdeki wireless routerımı okula getirip götüreceğim sadece tablet olursa, Netbook + tablet olursa connectyfi tarzı bir programla netbooka internet paylaş.tıracağım.

- Bölümüm siyaset bilimi ve kamu yönetimi, dolayısıyla çok fazla office işlemim oluyor. Sunumlar olsun, word işlemleri olsun kullanmam çok gerekiyor, bu konuda tablet yeterli olur mu emin olamıyorum. Bunun yanında sürekli bir şeyler okumam gerekiyor. Bunları tablete PDF formatında atarak okumayı düşünüyorum genelde. Burada da 7" küçük kalır mı emin olamıyorum.

- Flash diskten dizilerimi izlemek istiyorum, root yoluyla oluyormuş; ama bu sefer de altyazı problemi çıkacak gibi. Üstelik convertera da ihtiyacım olacak. Sadece tablet olsa internet üzerinden sorunsuzca izleyebilecek miyim?

- Kısacası, sadece 10" bir tablet alsam bana yeterli olacak mı emin olamadım. Önerileriniz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür edeirm. Umarım okuyan olur :)

Not: yaşadığım evde Windows yüklü bir masaüstü bilgisayarım var, yurtta 3-4 gün kalıyorum haftada. Acaba bu 3-4 günde Windows olmaması çok sıkıntı yaratır mı ki gerçekten? Yurdun bilgisayar laboratuvarı falan idare edilemez mi?

 
sen de her şeyi istiyorsun. bütçe ne kadar?
microsoft surface gelsin de bir bakarsın

  • yalnux  (15.11.12 00:03:00) 
-tabletin de macini kaydettirebiliyorsun diye biliyorum ben?
-bence nexus 7 ve netbook al. hatta sadece nexus 7 al ama eski netbookun kalsın. baktın cidden arada windowsa ihtiyacın oluyor o zamanlar kullanırsın.(office kullanman gerekiyormuş şimdi gördüm. word tablette hiç kullanan görmedim ama pek kullanışlı değildir muhtemelen. eski netbookun yetmiyorsa office işlemleri için o da lazım)
-flash diskten dizilerini izlersin ama micro usb to famale usb kablosu alman lazım. altyazın sorun olmaz. onun yerine sana tavsiyem online olarak izle. storeda çeşitli appler var bunun için. hiç denemedim ama izleniyodur güzel. olmadı flash player indir(artık markette yok ama bulabilirsin biraz araştırarark) gir dizimage izle.

not: ekran küçük gelir mi gelmez mi o senin karar verebileceğin şey. teknoloji mağzasına git orda 7 inclik bir tablet bul incele bana yeter mi diye. ben nexus 7 almayı planlıyorum. bana yeter gibi geldi pdf okumak için. ama çok sınırda. ipaddeki kadar rahat okunmuyordu. sen de incele karar ver.
  • jjwa  (15.11.12 00:45:06 ~ 00:46:48) 
@yalnuz hocam zaten ekonomi denen şeyin ilk tanımı bundan çıkmıyor mu, sınırsız isteklerimiz ama limitli kaynaklarımız var :) netbooku satmadan 700, netbooku satarak 1000 tl civarı bütçem olacak. surface'a baktım da çok yavaş demiş insanlar genelde.

@jjwa hocam maci kaydettirebiliyoruz da yurtta kablolu bağlantı var, tabletin kablolu için mac adresi yok, ethernet girişi hiç yok sonuçta :)

Cevap yazan herkese de ayrı ayrı teşekkür ederim.
  • puppets  (15.11.12 18:23:17) 
kablolu olduğunu bilmiyodum. satmadan 700 lira bütçen varsa. amerikadan gelen arkadaşın da varsa 760 liraya falan nexus 10u alabiliyorsun. vardır umarım öyle bir şansın.


  • jjwa  (15.11.12 23:08:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.