[]

Diferansiyel vizesi var çalışssam mı sizce

selam gençler
pazartesi günü diferansiyel denklemler vizesi var.şu anki bilgim bak bu tam diferansiyel denklem derseniz anca çözebilecek kıvamda.uğraşmamaktan integrali türevi de unutmuşum basit hesaplar yaparken bile tereddüt ediyorum.şu ana kadar yazdıklarımdan direk bırak diyilebilir fakat şu var.şuanki dif hocam ii bi adama benzio en azından vizeden iyi alsam bütte kıyak geçebilir herif.bu sene kalırsam seneye adi bi adam giricek muhtemelen onda geçme ihtimali%10 gibi bişey.hoca eulere kadar geldi konu olarak.8 ders alıyorum buna çalışmasam pekala çalışacak derslerim var ama bunu şimdi veremezsem de okulu uzatma ihtimalim çok yüksek.sizce ne yapıyım?uğraşıyım mı?çalış diyosanız nerelere çalışıyım hocalar nerelerden sormayı sefer eulere kadar olan bölümde?



 
çalış tabi, bol bol soru çöz, bi noktaya gelince görür görmez bu lineer, bu tam dif. denklem diyebiliyorsun, hiç olmazsa birkaç adım çözümde yanlış yoldaysan anlayabiliyorsun. soru çöz ve denklem türlerinin formüllerine iyi bak. zor bir şey yok, çalışmamak için bahane arıyosun sadece.


  • r_u_h  (14.11.12 21:58:18) 
Pazartesine kadar diferansiyel uzmani olur ve şanzımanı da dagıtmazsın. Nerelerden soru gelecegini bilemem ama, vizeden, 100 ustunden 10 almis ogrenciyle, 45 almis ogrencinin, bütteki durumu ayni olmaz. Birinde sermişlik, serkeşlik var, digerinde iyi kotu bi gayret var.


  • compadrito  (14.11.12 21:58:22) 
@r_u_h
bahane deil resmen kafam almıo.biraz da boşa gitme ihtimali var tabi o da kötü yönde etkilio olabilir.şu anda integral çarpanını bile tam olarak anlayamadım kategorilerdeki farkları kestiremiyorum.acaba ilklere çok asılmadan son konulara çalışsam daha mı iyi olur.adamın bi müh. problemi sorcağı garanti ben son konuya doğru olan bölümleri iyi bilsem kurtarabilir miyim?

  • amusan  (14.11.12 22:04:18) 
ekonometri dersini hem teorik, hemde eviews uygulamalı alıyorum.
alıyorum dedimse yüksek lisas seviyesinde yani lisans 3 ekonometrisi değil.
ve ben en son türevimi sanırım lise son da aldım. lisans ise uluslararası ilişkiler. en son istatistikden örneklem ne demek tanım yaptım 3 4 yıl önce sanırım o kadar.

yani ekonometri için gerekli olan iktisat temeli yok.
matematik temeli topallıyor.
istatistik temeli; böyle tanımlanmış bi veri bile yok.

ama sanırım yaptım :)
ben bırakma derim.

damodar gujarati hocamıza da kucak dolusu öpücükler.
  • cecilia  (14.11.12 22:06:12 ~ 22:08:13) 
sen bilirsin.


  • jpsartre  (14.11.12 22:06:36) 
ben de aynı dertleri yaşadım, önce eski bildiğin her şeyi bir kenara bırak hatta çöpe at, ön yargısız ve bilgisiz olarak, tabula rasa şeklinde çalışmaya başla. pazartesiye kadar kitabı bitirirsin. diferansiyel göründüğü kadar zor bir ders değil.


  • r_u_h  (14.11.12 22:11:20) 
diferansiyelden anlayarak geçen görmedim. ezberle zaten. kimse senden bi laplace, bi euler olmanı beklemiyor.


  • kargn  (14.11.12 22:39:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.