[]

matematik bilen/okuyan arkadaşlara sorum

günaydın öncelikle duyuru ahalisi yüksek jeofizik okuyorum datalarla alakalı bi filtrenin matematik tabanına oturtulması lazım daha doğrusu adını koysam yeter diyerekten başlıyorum anlatmaya : öncelikle mavi renkli kalemle çizdiklerim benim elde ettiğim datalarım ve bunları birleştirip bir fonksiyon şeklinde yazıp ayrıca y eksenine de bir filtre tarzında düşünürsek bir doğru çizdikten sonra altındaki alanı alıp yorumluyoruz kabaca.Ama son veriye doğru artan alandan dolayı elde ettiğimiz verinin sinyal/gürültü oranı olarak pek sağlıklı olmamakta.Bunun üzerine verileri teker teker en küçük kareler yöntemi şeklinde bir bir ele alıp bu yeni oluşan karelerin içerisinde optimum bi noktaya yerleşmesi ve birleşiminin yepyeni bi eğri oluşturması ve yeni alanın daha az alana sahip bir yapı oluşturması için ne tür bi teori kullanmam gerekir.

Bunun için sizlere sormadan biraz araştırma yaptım ve lineer regresyon analizi diye bir şey buldum keza pek aynı değil diyip size danışıyorum siz ne düşünüyorsunuz


 
derdini matlab forumlarında anlat, yardım eden buradakinden daha fazla olacaktır.


  • soulforge d  (14.11.12 09:52:00) 
Tam olarak ne yapmaya calistiginizi anlayamadim. Normalized least mean square diye bir aratip aradiginiz o mu inceler misiniz?


  • dahicocuk  (14.11.12 11:21:43) 
istediğim şey matlab. daha basit birşey arıyorsan başlangıç için sana maple önerebilirim. ama maple v5.1 i bul. daha üst versiyonları çok karışık. bulamazsan özelden mesaj at.


  • cetoxim  (14.11.12 12:58:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.