[]

P4 512ram Makinayı Hızlandırmak

İşyerimdeki bilgisayarım P4 3.4ghz işlemcili 512mb ramli. Neyse ki Xp (sp3) kurulu. Geforce 6200LE ekran kartı var. Zaten görüntü ayarını klasik görünüme getirdim. Sürücüler son versiyon. Sanal bellek olayını da epey yükselttim. Firefox kullanıyorum ve 5 sekme açık, 265mb ram yiyor! O da ayrı mesele ya neyse. (güncelleme: Yazııık bunun harddiski de averajda 36.1mbps çalışıyormuş)

Sorum şu ki bu dökülen bilgisayarı biraz hızlandırmak ve sık sık yaşanan tıkanmaları aza indirmek için ne yapılır? (msconfigi talan ettim ve başlayanları epey budadım)


 
İşletim sistem/software bazında yapabileceğin fazla bir şey yok defrag dışında. Sanal belleği artırmana da anlam veremedim. Hızlandırmaz ki aleti.

Yapabilirsen SSD taktırt alete.
  • eleventh american esme has met  (14.11.12 08:02:49) 
sistemsel yapabileceğin birşey yok. belki mozilla firefox yerine başka internet browser larını deneyip hangisinin daha az ram yediğine bakabilirsin. burdan bir avantajın olabilir.

donanımsal olarak ram arttırma imkanın var mı ? ddr ram'de pek üretildiği yok. arayıp talan etmen lazım.( tam olarak ddr mı ddr400 mü bilemedim)
  • 1tam1ayran  (14.11.12 08:07:48) 
@American: SB'yi bir umutla belki rame daha az yüklenir diye arttırmıştım ama az önce gördüm ki hddsi 36,1 ile okuyor. Yazma hızı da pek farklı değildir. O yüzden onu sistem yönetimli olarak bırakayım en iyisi. SSD taktırmağa gelince de istersem ben de takarım ama böyle hurda cihaza ne gerek var.
@1Tam: Ram'i ddr2. FF ve Chrome eşit kasıcılıktaydı. Başka hafif bir tarayıcı biliyor musunuz?

  • jesterdvine  (14.11.12 08:13:11) 
uygun bir ram bulup 1 ya da 2 gb ram takın sonra da windows 7 home gibi fazla özelliği açık olmayan ama yaygın destek bulan bir işletim sistemi yükleyin.
bir de chrome çakın ve fazla tab açık olmasın browse ederken.
en önemlisi ram dir. ram i halledin düzelecektir.
  • ozdek  (14.11.12 08:20:03) 
(bkz: xubuntu)
(bkz: kubuntu)

  • Jaaaccckk  (14.11.12 08:29:31) 
ram ekle abi, 512 yetmez. en azından 1gb olsun, 2 olursa daha iyi olur.


  • gkhncnzdgn  (14.11.12 10:09:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.