[]

Yarım Kalan Almanca

paramız suyunu cekince almanca öğrendiğimiz kursa gidemedim. şimdi erasmus dönüşü bir miktar para geçti elimize.

goethe institut'a gidiyordum. o sıralar hayvan gibi yogun oldugumdan ve buna yeni yeni alışmaya başladığımdan kursa yoğunlaşamıyordum. sanırım bu yogunluğa artık alıştım.

mühendislik okuyorum ve ingilizcem iyi. almanca'da en son b1.2 seviyesi aldık. b1.3'den devam edeceğim muhtemelen.

Sizce kursa devam edeyim mi?
lütfen değerlendirmenizi türkiye'deki çalışma koşulları için yapın.

meslek: elektrik mühendisliği

 
bolca para verip almanca öğrenmemek istiyorsanız, goethe'ye gidin diyen bir kaç kişi duydum.


  • crimsonlady  (14.11.12 00:28:40) 
abi goethe pahalı ya gs üni ninde kaliteli kursu.

üstelik goethe fiyatına 2 kur bitirirsin.
  • merkezefendi  (14.11.12 00:31:12) 
berlitz de iyi diyolla hacu


  • hjarteblod  (14.11.12 00:32:57) 
Eski bir Goethe ögrencisi olarak ben olsam orda devam eder B2 sertifikasi alirdim ki ilerde master falan düsünürsen yeterli bir seviyedir.
Goethe´de hocalar bildigin baski yapiyor ögren diye, benim gibi kurs disinda almncanin yüzüne bakmayacak biriysen bence gayet mantikli bir secim.

  • kimse  (14.11.12 01:24:45) 
İstanbul Erkek mezunuyum, bırak sertifikayı, Abitur'um var, hiçbir işe yaradığını görmedim.


  • erostrada  (14.11.12 09:08:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.