[]

bebek gelişimi hakkında

arkadaşlar şimdi benim 6 ay 2 haftalık dünyalar tatlısı bir oğlum var. fiziksel gelişimi maşaallah çok iyi. ama zihinsel konuda görünen bişey olmasa da eşimle beni kullandıran bazı durumlar var. biraz araştırdım, aynı yaştaki çocuklar "gel babası" "bay bay" şeklindeki hareketleri taklit edebiliyor, tek heceli "ma ma , de de, ba ba" gibi sesleri çıkarabiliyormuş. bizim tosunda daha tık yok, yaptığım zaman çok dikkatli bi şekilde gözlemliyor ama taklit etmeye çalışmıyor. değişik tonlarda çığlıklar atıyor ama heceli şeyleri söylemiyor daha. aslında saçma salak forumları okuyup endişelenmemem gerektiğini biliyorum ama bugün bana söylenen bir şey beni yedi bitirdi resmen. otizm.

adını söylediğimde genelde dönüp bakıyor, insanlara karşı gayet sevecen, rahat göz teması kuruyor ama şüphe düştü bi kere içime.. n'apmalıyım..?


 
Derhal doktora gidin, buraya yazmakla olacak iş değil. Allah bağışlasın ve de, umarım gayet sağlıklıdır.


  • Hallerlale  (13.11.12 21:50:14) 
erkek çocukları genelde geç konuşur içinizi rahat tutun. Benim 2 yaşında tam eşşek sıpası bi kuzenim var her haltı anlıyor ama konuşmuyor abi versiyonu da öyleydi konuşmaya direk cümle kurarak başladı. Bazen oluyor öyle bebekler. Bi doktor görsün tabi de ben sanmıyorum bişey çıkacağını.


  • niye ama  (13.11.12 21:56:45) 
daha küçük dostum. etrafı çok kalabalık olmadığı için taklit etmez, konuşmaya niyetlenmez. bazı çocuklar ağır gelişir. bu zekadan değil fiziksel etkenlerden dolayıdır. benim çocuklar on aylıkken yürürken arkadaşımın ki 15 aylıkken yürüdü. biz onlarda misafirlikteyken yürüdü. onlar yürümediğini söylediler. ben de yürür bu siz oyun yapmıyorsunuz dedim. oyun yapınca hemen yürüdü. arkadaşımın çocuğu dört yaşına kadar konuşmadı. şimdi susmak bilmiyor. seslere tepki veriyorsa kulaklarında problem yok demektir. gerçi kulak testi yapılmıştır.


  • inanmazsan inanma  (13.11.12 21:58:12) 
otizmi araştırdım.otizmliler,göz teması kurmazlar,isimleri söylenince bakmazlar belirtileri arasında bu ikisi var.ama sizin çocuğunuzda bu iki belirti yok.bi de daha çok küçük, anlamakta zor aslında uzman olmadığımız için.onu siz bi pedogoga,yada çocuk psikiyatristine götürün bence.belki de geçici bi durumdur.


  • rock n roll  (13.11.12 22:04:18) 
internette okuyup çocuğa teşhis koymayın.hatta hastalığı internette okumayın.paranoya dışında bir işe yaramaz.

konuya gelince bilimsel değil dediğim sadece gözlem.erkek çocukları geç konuşuyorlar.yakın 2 akrabamızın aynı zamanlarda çocukları olmuştu.kız 6 aylıkken ortalığı karıştırmaya başladı.oğlan oyle bakınıyordu.kimseyi dinlemeyip 50 tane doktora gittiler.doktor zamanı var diyor bunlar doktora bok atıyor.çocuğu zorla hasta edeceklerdi.şimdi yanında 2 kelime etmene izin vermio herif.konuşamadığı süreleri telafi ediyor.
  • duptıs  (13.11.12 22:25:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.