[]

Bu ne böceği?

Sevgili entomoloji uzmanı Galyalı'lar!
Yanda görmüş olduğunuz böcek, dün gece yatağımın altındaki bazadan montumu çıkartmak isterken, mont şapkamın üzerinde gezerken görüldü.
Kendisi oldukça esnek, her türlü yüzeyde yürüyebiliyor, eğilip bükülebiliyor. Süt beyaz renginde.. Antenleriyle beraber yaklaşık 2 cm uzunluğunda..

Ben böcek görmeyi bırakın, düşüncesi bile aklıma gelince kaşınan ve deliren bir insanım. Şu anda bile kaşınıyorum.

Bu nedir? Ne yapmak lazım? Lan yatağımın altında bazada takılıyor bunlar!
Kurtulmalıyım bunlardan!

 
Matrix Böceği diyorlar buna bizim orada.

Göbeğine giriyor insanın, orada yaşıyor. Bizim Neo diye bir arkadaş vardı ona gelmişti.

Edit: Şakası bir yana bayağı korkunç bir türe benziyor, bence direkt böcek ilaçlamaya git.
  • g man  (13.11.12 15:41:01 ~ 15:41:32) 
oraları bir kaldırıp temizlersen iyi olur giderler. kağıt seviyo bunlar genelde. eski gazete dergi içinde takılmayı sever. öyle şeyler varsa at. zararı olmaz sana.


  • kediebesi  (13.11.12 15:42:48) 
Allahını seversen korkutma.. Bütün vücudum iğneleniyor şu an abuk sabuk şekilde..
Adını sanını bilen var mı bu meretin?

  • quaker  (13.11.12 15:43:12) 
@kediebesi : Annem ve babamla yaşıyorum.. Yatağın altı her türlü giysi kıyafet eski eşyayla dolu zaten.. Çok büyük iş çıkar onları kaldırıp temizlemek vs. İlaçlasak birşey yapsak?


  • quaker  (13.11.12 15:44:03) 
Çok karizmatik bi abimizmiş. Bunların grup olarak takıldığını sanmıyorum ya yolu sizin eve düşmüştür hayvanın. Bir daha görmezsin merak etme sen.


  • 4dr4m3lekh  (13.11.12 15:47:10) 
valla istersen odayı kapat ilaçla havalandır ama o pislik temizlenmeden yine yuvalanacaklardır. bristletail miş ingilizcesi. kılkuyruk da türkçesiymiş.


  • kediebesi  (13.11.12 15:47:40 ~ 15:59:13) 
gümüş böceği bu. saksını altından da çok çıkardı bunlar. kuytu yerleri seviyo meretler.


  • peren perengil  (13.11.12 15:48:56) 
Ev yedinci katta ya.. Nerden denk geldi de çıktı bu meret buraya..
Temizleyip ilaçlayacaz o zaman yapacak birşey yok..
Birgün herşeyi boşaltıp, yatağın iç kısmını ilaçlayıp işi bitirmek lazım..
Hay ya.. Of of..
  • quaker  (13.11.12 15:54:28) 
@peren perengil : Evet araştrıdım gümüş böceğiymiş..
Çok teşekkürler..

  • quaker  (13.11.12 16:02:12) 
Bizim evde de var.8 seneden beri mücadele ediyoruz ama tamamen bitiremedik.gümüş böceği ya da nem böceğide diyolar.yazın sıcaktan çıkıyo,kışında kaloriferler yanınca ev sıcak oluyo ondan çıkıyo.böcek yemi tableti koyduk,azıcık işe yaradı.çünkü yemi yiyip ölen bu böceklerden gördük sağda solda.bi de görüldüğü yerde katli vaciptir,öldür gitsin. :D biz de 8.kattayız.istanbulda ev.başka misafirliğe gittiğimiz yerde de gördüm bu böcekten.muğlaya gittim orda da var.türkiyeyi fethetmiş bence bu böcekler.


  • SeMsHoV  (13.11.12 16:54:52) 
www.tarimziraat.com

şu linkteki ilacı bir araştırın derim, süper bir zehir.
  • d.  (13.11.12 17:11:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.