[]

Ayakkabı - Küçük Esnaf - Para iadesi

Küçük bir esnaftan bir çift ayakkabı aldım. 2. giyişimde tabanı açıldı. Aldığım yere götürdüm. Birkaç tane daha böyle şikayet geldiğini, bayram(kurban) öncesi olduğu için(Ben bayramdan 2-3 hafta önce almıştım.)aceleye getirilmiş olabileceğini söylediler. Ayakkabıyı alıp fabrikaya göndereceklerini, ya onarılıp gönderileceğini ya da yenisinin gönderileceğini söylediler.

Bayramdan birkaç gün sonra bırakmıştım ayakkabıyı (Tarih belli olsun diye söylüyorum bunu.) Dün gittim sormaya, bu şekilde çok sorun çıktığını, istersem kahverengisini alabileceğimi(Benim numaramın siyahı kalmamış.) ya da başka bir ayakkabı alıp gidebileceğimi söylediler.

Ben kolay alışveriş yapabilen biri değilim; çünkü çok zor beğeniyorum. O mağazadaki ayakkabıların tarzı da bana hitap etmiyor; fakat o aldığım ayakkabıyı gerçekten beğenerek almıştım ve çok da rahattı. Kahverengisinin çok güzel bir tonu var; ama ben rengini beğenip alsam da o renk giyemeyeceğimi, giymek istemeyeceğimi biliyorum. Diğer modellere de baktım ve hiçbirini beğenmedim.
Bu yüzden anneme dönüp "Para iadesi yapsınlar o zaman." dedim. Adam duydu ve para iadesi yapamayacaklarını, başka bir ayakkabı alabileceğimi söyledi.

Adam bugün arayıp tek bir çift siyah gönderip gönderemeyeceklerini soracak. Eğer göndermezlerse, para iadesi isteme hakkım var mı? Sonuçta ben ayakkabıyı beğenmediğim için ya da rahat olmadığı gerekçesiyle götürmedim oraya. Ayakkabı kusurlu çıktı. Benim orada beğendiğim başka hiçbir model olmamasına rağmen, hiç giymeyeceğim bir ayakkabıyı alıp gitmek zorunda mıyım?
Bu durumda para iadesi yapmayız demeleri bana çok mantıksız geldi. Benim gibi mantıksız bularak "Para iadesi yapmalılar." diye düşünenler değil de, kesin bir bilgi sahibi olanlar cevaplarsa çok iyi olur; çünkü bugün adamla ona göre konuşacağım.

 
alışverişinizi belgeleyen fiş / kredi kartı slibi vs var mı ? eger varsa s.ke s.ke vermek zorundalar


  • zakkum  (13.11.12 10:20:18) 
fiş fatura vs varsa isterseniz tüketici hakem heyeti ile uğraşıp, yani başvurup, karar çıkmasını bekleyip para iadesi isteyebilirsiniz. yokuşa sürer, vermiyorum derse icra takibi başlatıp gene alırsınız. ama küçük esnaf yokuşa sürecektir. cinslik yapacaktır. fiş veya fatura varsa, önce güzellikle rica edin,anlatın ben başka beğenemedim, beni mağdur mu edeceksiniz, vs vs güzellikle para iadesi isteyin. yok illa olmaz gibi dayılanırsa, peki o zaman tüketici mahkemesine gideceğim deyin. gidin kaymakamlığa dilekçenizi verin. ama tekrar söyleyeyim fiş fatura vs olması lazım


  • units  (13.11.12 10:24:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.