[]

Çamaşır yıkamak 101

Çamaşır makinalarının 3 bölmesi var di mi. Soldakine beyaz bi toz var onu döküyoruz, ortaya sıvı, sağdakini de bilmiyorum. Sağdaki bölme sanırım ön yıkama için. Orta ve sol genel. Galiba.

Şimdi biz yurtta kalıyoruz, 2-3 aydır çamaşırları o bölmeleri doldurmadan, direkt çamaşırları makinaya doldurup çalıştırarak kullanıyoruz. Çamaşırlar su kokuyor resmen, böyle ilginç nötr bi kokusu var. Koku nötr olunca da özellikle pijamalar hemen kirleniyor, böyle pis kokuyor 2 günde. Hele çoraplar. Abov.
Ben istiyorum ki biraz pembe koksun çamaşırlarım. Bunun mücadelesini vermek istiyorum. Hangi bölmeleri, hangi markanın hangi modeliyle doldurmamı tavsiye edersiniz? En az masrafla nası çıkarız bu işin içinden, malum öğrenciyiz? Beyazım yok, full renkli.

 
en ucuzundan renkli deterjanı al işte.
bir de yumuşatıcı.

  • goldentitan  (13.11.12 00:18:18) 
sola deterjan, ortaya yumuşatıcı, sağa bi şey dökmüyo muyuz?

bi de yumuşatıcı şart mı dersin ya? 3 aydır yumuşatıcısız yıkıyorum bi kere olsun "uff çok sert bu, aman tanrım giyemeyeceğim bu tişörtü bu ne böyle beton gibi!!" demedim.
  • hjarteblod  (13.11.12 00:20:26) 
yumuşatıcı mis gibi yapar olum güzel kokutur iyidir yumuşatıcı. Şimdi hiç sağ sol olayına girme 2 tane aynı gibi yer var ya bi büyük bi küçük heh o küçük olan yer ön yıkama için orayı sittir et büyük olan yere deterjanı koy yumuşatıcı da zaten koyulcak yeri biliyodur kapak kadar koy ondan da


  • adam  (13.11.12 00:23:03) 
3 bölüm varsa iki ihtimal var.

Ya deterjan, yumuşatıcı ve leke çözücü / çamaşır suyu vs gözü
ya da ön yıkama, deterjan ve yumuşatıcı.

Yurttaki görevliye sor, o bilir ne yapılacağını. Deterjansız yıkama mı olur yahu..
  • cakabo  (13.11.12 00:25:58) 
eğer üç bölme varsa iki tanesi büyük bir tanesi küçüktür onların. o diğerlerinden daha küçükçe olan yumuşatıcı gözü. yumuşatıcı olmazsa olmaz değil ama koku verir, yumuşatır. diğer iki gözden asıl deterjan konan da diğerlerine göre en büyük olan oluyor. solda olur genelde. ona da deterjan koyacaksınız. diğerine bi şey koymasanız da olur. zaten ön yıkamalı yıkamıyorsanız fark etmez. ön yıkamalı da yıkamaya gerek yok acayip bir kir durumu yoksa.

bir de bi deterjan bi yumuşatıcı alsanız o size kaç ay gider, o kadar da öğrenciyiz açız muhabbeti yapmaya gerek yok. deterjansız çamaşır mı yıkanır ya hu.
  • inkey  (13.11.12 00:28:22) 
Yumuşatıcı gözüne sirke de koyun biraz, hem çamaşırların rengi parlar, hem de o koku sorunu kalmaz.


  • gulru  (13.11.12 00:37:16) 
yumuşatıcıda marka aramaya gerek yok "Bulut" yeter de artar


  • adam  (13.11.12 00:51:06) 
asdagshjdklşas,dsad

yumuşatıcı kısmına bim marka yumuşatıcıyı koycaksın işte herkesin söylediği gibi. çok koyayım da çok güzel koksun diye bi mantığa kapıla. bi kapak atın yeter.
önyıkamayı siktir et zaten.
deterjan kısmını da öyle mal gibi doldurmayın. deterjanı iyi bi marka alın. bim falan almayın. omo-alo vs adını duydugunuz bır marka alın. odadakılerle ortak bı 10 kılo alırsanız butun sene götürür o sizi. çok da ekonomik olur.
üstünde ölçüleri yazar deterjan paketinin. mal da değilsiniz sanırım. okursunuz üstünde yazanları. kimi ürünler konsantre-hiperkonsatre falan oluyor. onlar daha az konuyor falan da bütün bunlar üstünde yazar.

yumuşatıcı şart değil gibi değil. şart koçum. bi kere mis gibi kokutur. kızlar hemen verir. bi de özellikle el havlusu, yüz havlusu, taşak havlusu, bornoz gibi şeyleri beraber yıkayın. onları yıkarken mutlaka yumuşatıcı koyun. hatta biraz bolca koyun bunlarda.

bunlar da 101 aldığınız için ekstralar:
çamaşırları makinadan çıkarınca, asmadan önce bi havada çırpın. hava marifetiyle düzleştirerek asın. etiketlere bakmaya üşenmeyin. tersyüz edilerek makinaya atılması gereken şeyler var, o uyarıları sikleyin.
kazak-atkı gibi yünlü şeyleri atarken de sakin olun. önce mutlaka annenizi arayın. yoksa kazaklar el kadar kalıyor.
akıllı olun, ayık olun.
  • fatihkkk  (13.11.12 01:22:52) 
@fatihk, kurulama için de makina kullanıyoruz, makinası var. ama tersyüz etme olayına bakmamıştım. ben ütü için bile lak diye baskılı tişörte dümdüz girişen adamım. bakcam.


  • hjarteblod  (13.11.12 01:28:14) 
o makinaları da her boku kurutmak için kullanmayın. zaten etiketlerin bazılarında(özellikle kazaklarda) yazar makinada kurutmayın diye. ki imkanınız varsa normal tişörtleri falan da makinada kurutmayın. kaliröferin falan üstünde kurutun. yani ölümcül bişey değil ama kötü bişey o makinalar çamaşır için.


  • fatihkkk  (13.11.12 01:30:59) 
ayrıca yuh amk, ütü de yapmayıverin. ütüye gerek yok ki amk. tişörtü insan gibi asarsan, insan gibi kurursa ütüye gerek kalmaz.


  • fatihkkk  (13.11.12 01:32:02) 
pamıklıları 30 derecede yıkıcan yünleri pamıklarla değil ayrı atıcan makinenin üzerinde yazar onun ayarı her şeyi tersten yıkamakta fayda var


  • adam  (13.11.12 01:44:52) 
makineden makineye degisiyor hocam sirasi.

ama söyle bir ipucu vereyim. o deterjanlarin falan konuldugu cekmece gibi seyi cikar, o ceplerden biri böyle havuz gibidir, yani sivi koysan akmaz kenarindan. orasi yumusatici icin iste.

digerlerinin arkasi aciktir. su koysa hemencecik akacak gibi.
o bölmeler toz icin, yani deterjan icin.
o iki bölmeden biri ön yikama, biri ana yikama icin. boylari farkliysa kücük olan ön yikamadir büyük ihtimalle.

ama en temizi ne biliyor musun? simdi makineye gidip markasini modelini bir kagida yaziyorsun, sonra odaya gelip internetten kullanim kilavuzunu bulup indiriyorsun, bir güzel okuyorsun.
  • burfak  (13.11.12 09:23:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.