[]

ASAL ve AÖF arasındaki bilgi bulanıklığı

bütünleme sınavlarından önce büroyu arayıp "2 sene üst üste sınıfta kalınca tecil hakkım bitiyor mu, kalktı mı bu ?" diye sorduğumda "evet" denmişti.

şimdi bu yeni kredili sistem için, ders seçimi vs ile ilgili bilgi olsun diye aöf'nin sitesini karıştırıyordum ve şöyle bir paragraf gördüm:

"Milli Savunma Bakanlığınca Üniversitemize gönderilen yazıda “1111 sayılı Askerlik Kanunu’nun 35/C maddesi gereğince, iki yıl üst üste aynı sınıfta kalanlar ile 29 yaşından büyük öğrencilerin askerlikleri ertelenmemektedir. Ancak, okula kayıt yaptıran ve askerlik erteleme hakkı bulunmayanlardan silahaltına alınanların, kanuni izinlerine mahsuben sınava girebilmeleri için yeteri kadar izin verilmektedir.” denilmektedir."

daha önce de baktığım milli savunma bakanlığının sitesine tekrar baktım ve orda da şöyle bir ibare var:

"...
Öğrencilerin askerliklerinin ertelenmesinde devam mecburiyeti ve üst üste aynı sınıfta iki yıl kalma gibi (açık öğretim dâhil) şartlar aranmamaktadır.
..."

eğer bu mevzudan bişey anlayan varsa beri gelsin.

 
ya son çıkan yasa ile okumaya devam ettiğin sürece 29 yaşına kadar gitmeyebiliyorsun diye biliyorum. MSB nin sitesinde yazan da bunu ima ediyor sanırım ama sağlamak lazım tabi.


  • inugard  (12.11.12 21:21:57 ~ 21:22:28) 
valla aöf'nin bi forum sitesinden de, bi hukuk sitesi forumundan da şimdi baktım; biri 23 haziran biri 3 hafta önce verilen iki cevapta da "kayıtlı olunduğu sürece 29 yaşına kadar" yazıyor. sadece bu aöf' kendi sitesinde ki paragrafı anlamadım. siteyi mi güncellemediler ya da bu yasa 1-2 önce falan değişti mi nedir bilemedim.


  • qurant  (12.11.12 21:27:20) 
divit: kanun 3 haziran 2012'de çıkmış olması lazım, biraz önce öyle okudum eğer yanlış hatırlamıyorsam tarihi. ben büroyu eylül ortasında aradım.


  • qurant  (12.11.12 21:28:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.