[]

haricime virüs bulaştı. mahvoldum. çıldırıciim!

akşamınız güzel olsun duyuru sakinleri,

siz bu satırları okurken benim haricim siki çoktan tutmuş olucak belki de. ya da içinizden bir cengaver çıkıp bu ızdıraba bir son verecek. bilemedim. nasip. kısmet.

şurada storyboard şeklinde hikayeleştirdim virüsün gelmişini ve geçmişini: imgur.com

edit: bir de avast'la baştan sona taratmıştım. bir şeyler buldu, sildi ama hiçbir şey değişmedi.

teşekkürler.

 
klasör virüsü deniyor buna. ben internette yazılan tüm çözümleri denedim, antivirüs vb. programlarla tarattım yaklaşık 5,6 saatimi almıştı ama sonunda temizlenmişti.


  • seni sevenleri bir kere uzdun  (12.11.12 19:54:14) 
malware anti mybyte dene


  • hitsumo  (12.11.12 19:55:45) 
@godless, beni mi dordu kediyi mi sordu, doğru söyle?
@ssbku, dostum ben de denedim de bir şey olmadı ya. hiçbir sonuç alamadım. ilginç bir şekilde combofix'i bile çalıştıramıyorum.
@hitsumo, deniicem birazdan, haber ederim.
@heyamo, evet o benim. kedi ve bıyığın vahşi cazibesinin toplandığı vücut.
  • henrychinaski  (12.11.12 20:06:49) 
resimlerede baktım ama sorunu anlayamadım bendemi sorun var bilemedim şimdi, yinede amvo virüsü olabilir diye sallıyım. gugula kill amvo usb yazarsan çıkar proğram 3-5kb lık bişey denemekten zarar gelmez çalıştırırken usb de takılı durumda olsun


  • hasmetizm  (12.11.12 20:21:35) 
ali ağaoğlu'na döndüm amk. olmuyor bu virüs programı da değil, bu da değil, bu da olmuyor, daha farklı, daha farklı. haricimi huzurla yaşatacak bir şey istiyorum.


  • henrychinaski  (12.11.12 20:49:22) 
bir adet live cd linux sürümü indir (ubuntu olabilir mesela), bilgisayarı onunla aç, haricini bağla, içindeki önemli dosyaları kopyala, sonra da çak formatı hariciye. hatta hemen arkasından yedeklerini de tekrar hariciye atıp bilgisayara da formatı çak çünkü ona da bulaşmıştır virüs muhtemelen.


  • nikmikdemebana  (13.11.12 07:29:03) 
@nikmik, hocam çok fazla dosya var. hepsi de önemli. hani kral tv'de sanatçılarla röportaj yaparlar, onlar da şarkıları için "hepsi benim çocuğum gibi. birini diğerinden ayırt etmem." der ya, öyle valla. yedeklemeye başlasam "şu önemli, şu da önemli" diey diye yine hepsini yedeklerim. o da dünya iş. şu noktada combofix'i bir çalıştırabilsem belki hallolacak sorun ama o mereti çalıştıramıyorum.


  • henrychinaski  (13.11.12 11:41:07) 
Benzer durum bende de var. "Onu da alayım, şunu da alayım, lazım olur" filan derken harici disk şişti iyice. Bazen 100 KB civarlarında farklı isimli .exe .bat vs. gibi bir dosya görünce direkt siliyorum. Hatta recycle klasörü görürsem ona da acımıyorum :) genelde diskin ana dizininde olur zaten öyle şeyler. İstersen sen de bir bak, yabancı bir dosya görürsen silersin. Hatta ben bir adet "autorun.inf" adında klasör açtım. Böylece aynı isimde dosya açılamıyor ve autorun virüsleri de otomatik çalışamıyor.


  • nikmikdemebana  (14.11.12 07:53:00 ~ 07:53:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.