[]

Kiracı Sorunu

farklı şehirde kirada 1 evimiz var. kiracı kombi bozuldu diye aradı az önce ve bunu karşılamamızı istiyor. aynı şehirde akrabamız var o gelsin görsün karar verilir diyoruz. çünkü adam bir hayli fazla fiyat verdi.

buna da pek sıcak bakmıyor nedense ben yaptırayım faturayı gösteririm diyor. bu kaçıncı iş artık, kapısını kırar yaptırırız, bilmem ne olur yaptırırız. çok da iyi bir ev olmasına karşın bu yıl zam bile yapmadık.

ne yapsak ki bir yol gösterin. biz mi karşılamalıyız kombiyi, sapasağlam tespit ettik? adamın da tutarsızlıkları sıktı artık?

 
benim de kombi bozulduğunda ev sahibine söyledim o ödedi direkt. ama dediğiniz gibi çok bir masraf çıkmamıştı, 50 lira kiradan düştüm. Sizin ödemeniz mantıklı gözüküyor ama çok ücret veriyorsa siz bir servise gösterebilirsiniz, en azından içiniz rahat olur.


  • clementine the tangerine  (12.11.12 15:44:37) 
ya tanıdık usta var bir de o görsün deyin. sizin akraba bir usta alsın gitsin. karşılamalısınız tabi. sonuçta ada kombiye tekme tokat girmemiştir heralde. üstüne bir de adam çıkına kombiyi götürmeyecek yani sizde kalacak. taşınmazların tamiri ev sahibine aittir. ama siz daha ucuza yapacak birini bulursanız istemem bu adamı benim ustam yapsın dersi aradaki farkı kendi cebinden öder kiracı.


  • ayiadam  (12.11.12 15:48:45) 
500 tl diyor ya adam.
evine hırsız girer kapısını kırar yaptırırız, sıktı artık iyice.
1 liralık evde de daha ucuza kalıyor sorsak pahalı kalıyorum der.
hukuki açıdan kimin ödemesi lazım ki?
kimisi malı sen sağlam teslim ettiğinden o korumakla yükümlü o öder diyor, kimi de sen ödersin diyor şaşırdım iyice.
  • Tyler89  (12.11.12 15:50:30) 
bence de akrabanız bir kombiciyle gidip ücret alsın. bizim tanıdık kombici var onla anlaştık o yapacak, biz üstleniriz bu durumda diyin, buna rağmen diretirse vardır bence işin içinde bi iş.


  • april12th  (12.11.12 15:52:43) 
normalde ev sahibinin ödemesi lazim. normalde diyorum ama bak.

adam gidip kendi bozduysa yanlis kullanip o zaman kendi ödemesi lazim. zamanla eskidiyse ve normal bir sekilde bozulduysa ve adamin hatasi yoksa senin ödemen gerekiyor.

ama her türlü sen secersin kimin tamir edeceigini. adam yok illa ben yaptiracagim faturayi yollarim diyemez.

belki hatali kullandi bozuldu caktirmamak icin sokmuyor eve.

adam korumakla yükümlü iste, ama korusa bile bozulabiliyor zamanla adamin korumasinda bir eksiklik olmasa da. bu durumda sen karsilarsin.
  • burfak  (12.11.12 15:56:20) 
500 lira nedir ya? bakımını, kullanırken olan ufak arızaları (kendi hatasıysa falan) kendisi karşılamak zorunda. Siz kesinlikle kendiniz bir kombici yollayın yakınınızla en azından kombinin derdi neymiş onu öğrenin. Bu adamın kullanımından dolayı bozulmuşsa onun ödemesi lazım, kombi kendiliğinden göçmüşse siz ödersiniz.

Biz bi eve ilk taşındığımızda kombinin içindeki çip mi anakart mı neyse artık o yanmıştı, çalışmıyordu. yaptırdık, ev sahibi ödedi. o bile 2 sene önce 100 lira tutmuştu:S 500 liralık ne olmuş merak ettim şimdi.
  • april12th  (12.11.12 16:06:24) 
burfak +1


  • merhum  (12.11.12 16:10:49) 
bizim evinde kombisi bozulmuştu, servis çağırdığımızda kullanıcıdan kaynaklı bir sorun olmadığı, içinde bir kartın bozulduğunu söylediler. durumu ev sahibine iletince kendi ödedi 300 tl'lik bir masrafı.

yani kullanıcının hatası gibi bir durum yoksa ev sahibi ödemeli.
  • Deathklaat  (12.11.12 16:38:07) 
adama , eğer senin yanlış kullanımından kaynaklı ise senin karşılman gerekiyor de. sonrada kendin bir kombici bulup adama gönder (onun tespitine göre sana ödeme yaparım ya da yapmam de). 500 tl seni zikmeye karar verdiğinin göstergesi. ulen 5 yıl garantilisini daha yeni aldım 1000 tl ye


  • haslama cay  (12.11.12 16:42:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.