[]

garanti, akbank, world, bonus tamam ama master, visa ne?

soru başlıktadır. thanks.




 
Dunya'daki lider iki kredi karti sirketi.. Bizim ulkemiz icerisinde bir avantajlari yok. Avrupa'da falan visa ve master card sahipleri icin kampanyalar duzenlnebiliyor ama bizde banka kendisi duzenliyor.


  • yilmazyildirim  (12.11.12 15:03:16) 
garanti'yi, bonus'u falan biliyorum. bildiğim şeyi niye sorayım ki. bunlar kredi kartıysa neden visa, master diye ikiye ayrılıyor onu bilmiyorum.


  • dokunmakalbime  (12.11.12 15:03:33) 
Master ve Visa ödeme sistemi sağlayıcıları. Üzerinde bu simgelerden birini barındıran kart ilgili kurumun altyapısını kullanarak çalışır. Şöyle düşün; eğer Garanti Bankası tek başına bir kart çıkartsa, bu kart sadece Garanti bankası ATM'lerinde ve Garanti Bankası POS cihazlarında kullanılabilirdi. Başka bir ATM'den, banka POS'undan alışveriş yapmak dolayısıyla bu kartı yurtdışında kullanmak vs. mümkün olmazdı gibi. Bunlar dışında AMEX (American Express) var, Diner's Club var benim hatırladığım...


  • salihdt  (12.11.12 15:12:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.