[]

2. Yabancı Dil

İngilizce harici bir yabancı dil öğrenmek istiyorum. Fransızca ve Almanca'dan pek hazzetmem, Çince'den de diyar diyar kaçarım. Rusça ve İspanyolca arasında gidip geliyorum sanki. Japonca fevkalâde olurdu (altyazısız anime izlemek gibisi var m'ola!?) ama öğrenmenin çok zor olduğu çalınmış kulağıma bir yerden.

Siz ne tavsiye edersiniz? İngilizce bilen birisinin Almanca ya da Fransızca öğrenmesi daha kolay olurdu heralde?


 
normalde cince tavsiye ederdim cunku ilerde bayagi etkili bi dil olucak(simdi degilse) ama o kadar isteksizsen ikinci tavsiyem rusca. Ama yok anca karizma yapmak icin dil ogrenicem ilerde isime yarayip yaramamasi onemsiz diyosan latince :)


  • blackworld  (18.12.08 10:32:39) 
ispanyolca derim. hem dünyada en çok konuşulan 2. dil, hem de yazıldığı gibi okunması bizim için eşsiz bi imkan :) fransızca ömrünü tüketiyor insanın, telaffuz olayını çözmek çok zor. ispanyolca mis gibi valla.


  • opucuk baligi  (18.12.08 10:37:04) 
opucuk balıgına katılıyor ispanyolcayı sec derim bende. gun gelecek bu dil ingilizceyi gececek. aha yazdım bura.


  • black samourai  (18.12.08 10:43:41) 
italyanca öğren, çok eğlenceli.


  • dalamar  (18.12.08 10:47:19) 
rusça yada çince. geleceğin dilleri hacı bizim hocalar dediydi


  • sifatsiz  (18.12.08 10:58:21) 
amaca göre değişir bu durum, ama benim tavsiyem az bilinen bir dili öğrenmek sizzi her zaman avantajlı kılacaktır örneğin fince. gerek çeviri konusunda inanılmaz paralar kazanırsınız gerek ünide bitirdiyseniz nokia için bir elin parmağının geçmeytecek elemanlardan biri olursunuz v.b
ancak ing+fransızca yahut ing+başka kombinasyonlar yapan binlerce insan olması bu dillerin sizi pekde diğerlerinden ayırmayacağı anlamına gelir diye şey ettim ben...:)

  • bir zamanlar cocuktum  (18.12.08 11:02:36) 
yukarıdaki arkadaş ne güzel açıklamış herkezin kullandığı dili kullanırsanız farkınız olmaz amma ısrar ediyorsanız rusça öğrenin channle russia kanalını keyifle seyredin hem rus kızları bildiğiniz üzere güzeldir :)


  • madrigal  (18.12.08 11:15:55 ~ 11:16:18) 
japonca türkçe ile aynı dil grubundan geliyor ve aslına bakarsan dünya dilleri içinde en kolay öğrenebildiğimiz dil..
başta zaten alfabesiz falan öğretiolar, sonra harflere geçiyorlar, anime seviosan falan japonca hoş olur.
onun dışında ispanyolca kesinlikle, amerika kıtasının hakim dili, öğrenmek lazım..
  • erostrada  (18.12.08 14:24:25) 
Bence kesinlikle fransizca ögren.
Fransizca ögrendikten sonra zaten ispanyolca sana çok basit gelecek.2 dil bir birine çok benziyor.
*-°
  • lena  (18.12.08 15:05:44) 
dil öğrenme amacını bilmiyorum ama eğer önümüzdeki 15 yıl boyunca güzel para kazanmak istiyorum diyorsan Rusca tavsiyemdir ki ben şu an öğrenmeye çalışmaktayım.


  • flexin  (18.12.08 21:03:29) 
Kararımı verdim gibi. Muchas gracias amigos!


  • shangrilla  (19.12.08 03:33:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.