[]

onlara beleş bize niye paralı?

öğrencisi, asgari ücretlisi kıt kanaat geçinen milyonlarca insan eline geçen paranın 4'de 1'ini toplu taşımaya verirken ek ders, mesai bilmem ne ile maaşı 2 ila 5 milyar arasında değişen basın, polis bilmem ney neden beleşe biniyor?

edit : özür diliyorum. öğretmenler de ücret ödüyormuş. asgari ücretli normal öderken onlar neden indirimli diye değiştireyim o zaman.


 
öğretmen beleşe mi biniyormuş, ben neden binemiyorum? Öğrenciden hallice veriyoruz biz de...otobüs 1,30 metrobüs 1,60.


  • furciferpardalis  (12.11.12 11:19:59) 
Asrın sorusunu sordun, nobel ödülünü hak ettin.
Tahminlerim şu şekilde;
Öğretmen bedavaya binmiyor,
Polis görev gereğide binebiliyor bunun ayrımını yapamıyorsun,
Basın özgürlüğü,halkın haber alma özgürlüğü gibi gerekçelerle habere toplu taşıma aracı ile gitme durumuna karşı ücretsiz biniyor olabilirler.
Öğrenciler zaten ucuza biniyor,
Asgari ücretlide ucuza binmeli bu noktada sana katılıyorum.
  • basond  (12.11.12 11:20:19) 
Öğretmenler beleşe binmiyor sanırım, basının beleşe binmesinin sebebi zamanında basın örgütlerinin devletten aldığı bir hak, polis ise "benim memurum" kontenjanından.


  • lpgli tosbaga  (12.11.12 11:26:13) 
bir nobel de benden
♥öğretmen kutsaldır ana gibi
♦polisin durumunda çarpıklık var, deniz hatlarında mesela çok kötüye kullanmaya çalışıyorlar, bandırmaya gitmeye çalışan var (bu da mı görev icabı?)
♣basından otobüse binmeye tenezzül edecek birileri varsa o da gariban, namuslu ve bu sebepten adam olamamış muhabirlerdir. dokunmayın bence.
♠öğrenci zaten beleş binebilmeli, liselisi bile evet, yanlış duymadınız.
◘asgari ücretli zaten devrim yapmalı, o paraya geçinilir mi bee
ulaşım haktır, barınma haktır, su haktır, zamanında sanayine işgücü yapmak için memleketinden kopardığın garibanı kentsel dönüşüm ayağına tekrar yerinden koparıp şehir dışlarına sürüp o adamın okuyan çocuğundan, o adamın kendi temel ulaşım ihtiyacından, o adamın tek sosyalliği olan ailece gezmeye çıkmasından kısmaya zorlayamazsın. yani bence zorlamamalıyız.
  • kargn  (12.11.12 12:19:20) 
öğretmen ana gibi kutsalsa o zaman annem de kutsal. annem de indirimli binsin.


  • periphery  (12.11.12 12:25:15) 
benim için mesele zaten şudur, çok sembolik bir ücret ödeyeceksek ödeyelim, ya da hiç ödemeyelim.
tanıdığım öğretmenlerin önemli kısmı, değil emeklisi, istanbulda göreve başlayanları bile kısa sürede araba alıyor zaten, bunların da toplu taşımaya anca garibanları tenezzül eder. onu öyle söyledim geçtim sadece zira bence tur operatörleri de kutsaldır, dayı gibi.

  • kargn  (12.11.12 12:40:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.