[]

Vücuttaki yağ oranını düşürmek ve sonuçları

Merhaba arkadaşlar

Kasların daha belirgin olması için vücuttaki yağ oranını düşürmek gerekiyor. Benim merak ettiğim yağ oranı %8 filan olunca (karın kasları bayağı belli olacak şekilde) vücudun soğuğa ve diğer dış etkilere karşı direnci nasıl değişiyor?

İlkel insanların vücutlarındaki yağ oranı nasıldı bu konuda hiç bilgimiz var mı? O zamanlar hızlı ve çevik olmaları gerekiyordu diye düşünüyorum. Buna göre yağ oranı düşük olması daha iyi olurdu galiba. Ama aynı zamanda bugünki gibi kalın kıyafetler yoktu soğuktan korunmak için bu sefer yağ oranın yüksek olması daha mantıklı gibi?

Uygulayabileceğim hızlı ve basit bir cardio programı var mı yağ oranını düşürmek ve kondisyonu arttırmak için yoksa direk p90x'e mi yöneleyim?

 
@want2die bunu biliyorum ama merak ettiğim biraz daha bilimsel bi bilgi. Yani kesin olarak vücuttaki yağın seni dış etkilerden koruyup korumadığı.


  • Mr. ?  (12.11.12 00:34:52) 
yag oranini dusurmek hic kolay bir sey degil ve spordan daha onemli olan sey diyet.


  • chavezding  (12.11.12 00:41:07) 
kilolu insanlar daha az üşüyor tabi ki. kendimden biliyorum geçen sene oldukça kilolu biriydim ve kış denen şey benim için hiçbir sorun teşkil etmiyordu. dışarıda kar yağarken cam açık ve tişört ile durabiliyordum rahat bir şekilde ve çok çok az hasta oluyordum. geçen sene hiç hasta olmamıştım mesela.

şu anda zayıflamış biriyim o kadar soğuk olmamasına rağmen cam kapalı halde bilmemkaç kat kazak giymiş üstüme yorgan örtmüş durumdayım ve yine de üşüyorum. artı şimdiden hasta oldum bile.

sadece kendimden hareketle de söylemiyorum tanıdığım kilolu insanlardan da yola çıkarak söyleyebilirim ki hepsi zayıf-normal kilolu insanlara göre daha az üşüyor kışın.

yani bizzat birinci elden diyebilirim ki geçen sene kilolu haldeyken hissettiğim soğuk ile bu sene zayıf halde hissettiğim soğuk arasında dağlar kadar fark var. bu sene donuyorum resmen.
  • gotham  (12.11.12 00:49:59 ~ 00:55:15) 
kiloluydum, veriyorum. kiloluyken vücut ısısı daha yüksek olduğu için dışarıya çıkınca soğuk fena çarpıyordu. bilfiil fitness yaptığımdan beri eskiden giydiğim şeylerin yarısını giymiyorum artık üzerime üşümemek için. prematüre olduğumdan dolayı bağışıklık sistemim tırt. senede bir çok kez gribal, faranjal enfeksiyonlar geçiririm. fitnesstan beri herhangi bir şey geçirmedim. en fazla boğazım gıcıklanıyor. bilimselini bilmem, kendimi bilirim.


  • erobur  (12.11.12 01:39:26) 
Sallamıyoruz arkadaslar. Kasların güzel iyi tatli görünmesinin yanında vücut sıcaklığını yükseltmesi gibi kısın üşümeyelim diye çok hoş bir gorevi de var. Yani eğer ciroz biri degilseniz yağ oranınız azsa bu kısın usuyeceginiz -daha dogrusu yağlı birinden daha çok usuyeceginiz anlamına gelmez. -dondurucu soğuklar konu dısı-

Evet çok basit ve hızla uygulanabilecek yağ yakma+düzgün bir fiziğe sahip olma programları var. Ama cogu -hatta her -zaman tabağına ne koyduğun bara ne koyduğundan daha önemlidir. İyi bir diyet programı olmazsa yağları kırmak zulüm olur. Oegh yağ. Ne pis şey lan. Acıyorum yağlı insanlara.
  • gunlerin kopegi  (12.11.12 03:06:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.