[]

depresyon ilacı en fazla ne yapabilir? (soru uzundur)

Depresyon tedavisinde kullanılan bir ilaç hiç içmedim yakın çevremde içen de olmadı ilgi alanım da değil etken madde filan bilmiyorum (biyoloğum az çok biyokimya,farmakoloji vs de biliyorum)
Sorma nedenim şu:
Çok kısa bir süre önce bir kadın tanıdığımızı kaybettik (tanıdık dediysem ben ne ilacı kullandığını bilmiyorum maalesef, kadın ne biliyim böyle biraz saf gibi, anlama geriliği var gibi biraz sorunlu bi kadındı)
Evde 2-3 gün tek kalmış. Şüphelendiğimiz şey ilaçlarını almadığı veya yanlış/aşırı aldığı (ancak bu doktora söylenip sonradan yok almıyordu filan denmiş durum manipüle edilmiş olabilir bu yüzden merak ettim ya)
Ne olduğunu anlamadan kadın öldü.
Süreç: evde kaskatı halde bulunması, (yine maalesef bulan kişide tıbbi bir birikim yok anlattığı: bilinci açıkmış, sorulana cevap verebiliyormuş, ama yürüyemiyormuş)ambulansla hastaneye kaldırılması, şekeri çok yüksekmiş ilk kaldırıldığında ve ateş varmış (kadın önceden şeker hastası değil), araya bayram tatili giriyor bu sürede klasik bir yurdum hastanesi tablosu veriyorlar antibiyotiği ateş düşmüyor (ailesi de kadını pek sallamıyor zaten)antibiyotiği dayamışlar kadına 10 gün kadar, cevap yok. Bu arada enfeksiyon nerdedir, nedir bilen de yok.
idrara çıkamıyor, diyalize bağlıyorlar.Yoğun bakıma alınıyor. 3-4 kere kalp durup tekrar çalıştırılıyor.
Ardından bitkisel hayat ve öldü. (bu süreç de toplam 10 gün filan)
Ölüm raporunda tanı yok.
Yine tıbbi bir gözlem değil ancak gören arkadaşların dediğine göre hastaneye kaldırılmadan önceki birkaç gün kadının vücudu özellikle bacakları filan kıpkırmızı imiş, kaşıntı varmış hatta kaşıyarak kanatmış yer yer. Kadın biraz kilolu, 50 yaşında var-yok.
Adli tıp raporu beklemiyirom buradan tabi ama tıpçı arkadaşlar ne der bu duruma merak ettim. Tüm süreci değerlendirirseniz depresyon hapılarıyla bi şekilde bağlantısı olabilir mi? Olsa anlaşılmaz mıydı? (dediğim gibi ailenin ilgilendiği ettiği yoktu, onların yerine biz perişan olduk resmen:( ayrıntılı incelenmemiş olabilir, otopsi zaten istenmedi adli durum yok vs vs)
Tüm yorumlara şimdiden teşekkürler.

 
bu kadar etki eder mi meçhul ama ilaçtan ilaca nasıl bir fark olduğunu şöyle izah edeyim:

bi ilaç var hayattan soğutur, günde 16 saat uyutur, uyandığında gene uykusu olur insanın.

başka bi ilaç var 3 gün uyku tutmaz 4. günde 5 saat yatarsın ve uyandığında, enerjini atacak bi yer ararsın.

tedaviden tedaviye değişebilir, ama yukarda yazdığına göre 2-3 gün öncesi varmış bacakta kızarmalar vs. bi ilacı çok alsa bünyede etkisi 2-3 gün sürmez diye düşünüyorum.
  • saiko  (12.11.12 00:05:11) 
kadına verilen ilacı daha çok uyusun diye verdiklerini biliyorum. ailesi kadının ortada olmasını istemediği zamanlarda özellikle verip verip uyutuyordu kadını, uyandığında aptal gibi oluyordu. ANcak bunlar reçeteli filan da ilaçlar (yani uyku hapı değil, ne yazık ki nedir onu bilmiyorum işte)
İlaç sayısı birden fazla

  • niye ama  (12.11.12 00:07:01 ~ 00:07:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.