[]

la sagrada familia nın bitirilememe sebebi nedir?

bitiş süresi olarak 2030 hedefleniyormuş.

zor olan ne anlamadım. neden bitmiyor?


 
Turizm. Bak ilgini cekmis ustelik:) aslinda gaudi bu eser 200 yilda biter demis. Ve normalde bitme yili 2080 civari. Sonra adamlar gaudi icin dogumgunune (2050ler) bitirelim diye dusunmusler ama sonra vazgecmisler. Bi 60 yil daha bitmez orasi.

Edit: Eranicus'a katilmiyorum. Ispanyada yetkili bi abimizden ogrenmistim bu dediklerimi.
Edit 2: :(
  • she was my baby  (11.11.12 22:04:41 ~ 22:06:29) 
açıkcası bitmemesi işlerine geliyor daha çok ilgi çekiyor. bi de sanırım orijinal projesi tam değildi.


  • ooziee  (11.11.12 22:05:13) 
valla inşaat araçlarının orda olması pek ilgi çekici değil bence. nesi ilgi çekiyor acaba vinçlerin? vinç görmek isteyen turistler taksim meydanına gelsin:D


  • merkezefendi  (11.11.12 22:06:59) 
Her sey gorsel. Bilmeyen soruyor bu insaat araclarinin amaci ne diye. Sonra ogreniyor ki hala devam ediyormus insaat. Yoksa eser boyle demekki lan diyip gezer gider.


  • she was my baby  (11.11.12 22:08:20 ~ 22:08:38) 
gaudi'nin ölümünün 100. yılında yani 2026'da bitecek. moruk bunun yapımına devlet para vermiyormuş. kiliseye giriş neden o kadar pahalı? turistler ve bağışlar sayesinde yapılıyor. o yüzden yavaş yavaş. dedi bir portekizli arkadaş.


  • VickVickyVale  (11.11.12 22:08:28) 
Belki de oyledir. Lakinki degildir. Olum yili mi dogum yili mi orasinda hatam olabilir ama vazgectikleri soylendi bana.


  • she was my baby  (11.11.12 22:11:03) 
bildigim kadariyla mimari acidan gercekten zaman alan bazi tasarimlar da var, ilk dusunuldugunde elde olmayan tekniklerle ileride yapilir tarzinda bir yapisi varmismis, o yuzden bazi ince detaylar zaman aliyor sanirim ve de daha onemlisi para akisi ama en onemlisi ise iber yarim adasindaki insanlarin tembelligi.


  • tanbulis  (12.11.12 11:38:51) 
Turizm olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Bunun bir çok nedeni var:
1- La Sagrada Familia'nın en başından beri sadece bağışlarla ilerlemesi. (+ turist ziyaretlerinden elde edilen gelirler de inşaaya gidiyor.)
2- Gauidi kendisi de bitiremeyeceğini biliyordu ve kendisinden sonra bir çok olay gerçekleşti. Örneğin İspanyol iç savaşı Gaudi'nin planlarının tahrip olmasına neden oldu. Daha sonra gelen faşist diktatörlük döneminde ise neredeyse hiçbir şey yapılamadı.
3- Gauidi'nin planlarına sadık kalınmaya çalışıldı. Yapımının bu denli uzun ve karmaşık olmasının nedeni budur.

Söylentiler vs. çok ama net bir şey var. İspanyollar 2026 yılında Gaudi'nin ölümümünün yüzüncü yılında bitirmeyi planlıyorlar.

bitmiş haliyle ilgili şöyle bir video var: youtu.be
ayrıca tarihçeyle ilgili şu sagrada familia rehberini okumanızı öneririm: www.muzebiletleri.com
  • efras  (19.09.19 09:45:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.