[]

yaratıcılık

geliştirlebilir mi? mesela nasıl?? çok ihtiyacım var. belki de tek ihtiyacım olan şey. bölümüm için.

not: bölüm(resim öğretmenliği)


 
farklı türden kurgulanmış çok eser okumanız gerekmektedir. çok resim görmeniz, çok film izlemeniz gerekmektedir, hayal kurmak, kendi reklamını yapmak, absürd şeyleri birbiriyle bağdaştırmak, benzetmeler yapmak zorundasınız yoksa size mama yok.


  • hocam fazla egon var mi  (11.11.12 21:08:18) 
  • freebird5406_2  (11.11.12 21:10:20) 
Grafik Tasarım / Reklamcılık gibi bir bölüm okuyorsan şu kitabı öneririm.
Okulun ilk yıllarında hocam vermişti, oldukça faydalı oldu diyebilirim.

(bkz: fikir nasıl bulunur)
  • msb  (11.11.12 21:12:22) 
bölüm resim ama perspektif olsun, desen olsun yahut tasarım dersleri vs hep yaratıcı olmayı gerektiriyor. değişik fikir, orjinallik isteniyor. çok eser okumak örneğin? çok resim bakıyorum onu geçelim. çok film izlemek ama hangi filmler ne türden ??

want2die @ başkalarının çalışmalarını incelediğim zaman ondan esinlenmiş oluyorsun yahut aynısını benzerini yapmış gibi oluyorsun. maksat değişik olması.
  • yün prenses  (11.11.12 21:12:55 ~ 21:16:32) 
uc noktalardaki filmler ve romanlarla... din gibi dogmalardan uzaklasarak vs. bir nebze gelistirilir.


  • inancsiz deve  (11.11.12 21:14:21) 
tabii ki geliştirilir. yaratıcılık dediğin şey, ortada halihazırda yapılmışların farklı şekillerde kullanılmasından ibaret. işte bu yüzden çok fazla şey biriktirmek gerekir, meraklı olmak gerekir. oturup tıp ansikolopedisi de okumak, uçak nasıl yapılır'ı da öğrenmek gerekir. beyni ne kadar çok çalıştırırsan, o kadar çok işe yarar. sonrası zaten bulduklarını birleştirebilmek.

şu adamın blogunda da nasıl "çalınması" gerektiği anlatılıyor, işine yarayabilir:
www.austinkleon.com
  • nobetciokur  (11.11.12 21:16:17) 
edebiyat, resim, sanat akımları, fotoğraf, sinema alanlarında bol bol okumalar ve incelemeler yapmanızı öneririm.


  • timburton  (11.11.12 21:16:47) 
hangi bölümdesin ki?
mimarlık, en tas gibi bölümlerde çok gözlem yapmak ve sürekli problem bulup çözmek iyi oluyor.

  • goldentitan  (11.11.12 21:20:07) 
www.luerzersarchive.net Bu dergiye abone ol mutlaka. Yaratıcılığın muhteşem örneklerini bulabilirsin. Okudukça nesnelere bakışın değişecek emin ol.

Ben de almıyorum kaç zamandır, iyi hatırlattın :)
  • msb  (11.11.12 21:38:04) 
geliştirilebilir tabii. klasik ama çok çalışacaksınız.


  • bu nick tam yirmi alti karakter  (11.11.12 22:14:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.