[]

Ücret beklentiniz nedir?

Sevgili ikcılarım, iş görüşmesi kurtlarım kafamda çözülmeyi bekleyen sorularım var size:

1. İş görüşmelerinde sözlü olarak ya da başvuru formu yoluyla sorulan bu soruya nasıl cevap verirsiniz?
(istediğiniz rakam 2500 üstü ama 2000 e kadar da inebilirsiniz diyelim)

a- Aralık olarak (2500-3000 tl)
b- Net rakam (2500 tl)
c- yorumda bulunmayıp, onların teklifinin uygun olduğunu söylemek/sormak

2. Şimdi bazen öyle bir durum oluyor ki, o işi, pozisyonu, evinize yakın olması vb sebeplerle 1800 tl de dese, tamam diyeceksiniz.

ama sırf bu yüzden aralığınızı 1800 den de başlatmak istemiyorsunuz. e siz 2500-3000 aralığı verince de 1800 tl verecek adam resmen konu oraya gelince yüzünü düşürüyor çocuk gibi. bazen teklif bile gelmiyor bu yüzden. zaten garip de olmaz mı benim aralığım bu ama siz öyle diyorsanız löp diye yarısına da inerim demek? öyle şey olur mu yani?
adam da b,lecek benim o ücrete motive olmadan çalışacağımı sonuçta.

edit: yeni soru geldi:

3. 2500-3000 aralığı verince zaten hep alt sınır olan 2500 tl teklif edilir en iyi ihtimalle diye biliyorum. işte bunu istemediğim için de aralıkta bile düşük söylemek içime sinmiyor.
Hiç en üst limit ya da aralıktan da fazlasının teklif edilmesi gibi bi durum var mıdır? o aralığı söylüyorum, adamlar 3500 tl teklif ediyor gibi??

doğrusu nedir, ne yapılmalıdır??

 
merhaba ik ci degilim ama bir deneyimimi paylasmak isterim. forma istedigimden dusuk yazmistim ki biraz daha garanti olsun isim (sacmalik) gibi bise dusundum heralde. sonrasinda baska birsey cikti ben o isten vazgectim, henuz beni aramamislardi da zaten. derken arayip teklif yaptilar ve forma yazdigim miktardaydi teklif. kibarca tesekkur edip reddettim neden dediler ucret mi dusuk, evet dedim ben de, ne kadar olsun dediler istedigim miktari oylesine soyledim iyi gunler dedik kapattik. ertesi gun bir daha aradilar istedigim rakamla teklif yaptilar. demem o ki, istediginiz rakami, piyasaya da biraz hakimseniz direk yazin. abartiya kacmamak sartiyla yazmanizda hicbir sakinca olmadigini dusunuyorum. basarilar.


  • eindaclub  (11.11.12 19:16:06) 
Her şeyden önce tarafsınız, mülakat karşılıklıdır, sizde karşı taraftan istedikleriniz almaya bakın, mesela işgören devir hızını sorun, en uzun çalışanın kaç yıldır çalıştığını sorun çalışanların çalışma süreleri kısaysa bu önemli bir bilgidir, hem puan kazanırsınız. Ücret konusu stratejik bir durum, o firmada çalışanların veya benzer pozisyondakilerin piyasadaki ücret seviyelerini araştırın, eğer yüzyüze görüşmeyse ancak sabit bir fiyat stratejisiyle gitmekten ziyade önce bilgi alışverişine önem verin, firmayla ilgi araştırma yapın ve görüşeminizde firmayla ilgili araştırma yaptığınızı bir şeyler bildiğinizi farkettirirseniz bu olumlu puan kazandırır, öncelikle sizde istenileni başvurduğunuz pozisyonun görev tanımının yapılmasını, sosyal haklarınızın neler olduğunu, fazla çalışma mesai olup olmadığını öğrenin çalışma sürelerini esnek çalışma saati varsa haftalık veya aylık bazda ne kadar?(esnek çalışma adı altında fazla çalışma saati önemli mesela; 1.450Tl ye ayda 288 saat çalışmakla, 1.000Tl'ye 200 saat çalışmanın birim saat ücreti aynıdır, yani sade totalde verilene yada alacağınız ücrete takılmayın bu ücret karşılığında harcayacağınız mesai saatinide gözetin)Şöyle bir yol izlerseniz; ne ücret istediğiniz sorulduğunda,"ücretin sorun olmayacağını" düşünüyorum, "işgören ücret skalanızda zaten bu pozisyon için ücretler bellidir" gibisinden konuşun puan kazandırıcı olur, kararsız kaldığınızda düşünmek karar vermek için zaman isteyin ne kadar zamanınız olduğunu sorun, beğenmediğiniz hoşunuza gitmeyen yada çalışmak zorunda olduğunuzdan kabul ediyorsanız, olumsuz cümle kurmadan sonu olabilirdi'li olan cümleyle ifade edinki yarın vazgeçtiğinizde işinize yarasın.


  • sakman  (11.11.12 19:48:15 ~ 19:52:35) 
sadece birkez is gorusmesine girdim. formda vardi bu soru. bos biraktim. sozlu mulakatta konusu tekrar acildi. bu soruya cevap vermek istemedigmi dogru olmayacagini soyledim. cok israr ettiler ben de "madem cok istiyorsunuz 5000tl" dedim(yeni mezunum). gulustuk vs. sonra onlar kendi ortalamalarina gore bir teklif yaptilar. bence cevap vermemek lazim. cok israr ederlerse imkansiz bir miktar soylenmeli boylece top onlara gecmis olur.

kurumsal bir yerse ve siz cok dusuk soylerseniz istediginizden fazla da soyleyebilirler. cunku her pozisyon icin minimum ve maksimum maas araliklari oluyor. oradaki ik'ci bu araligin disina cikamaz. bu durumu yasayan arkadaslarim var.
  • crucio  (11.11.12 19:53:02) 
"uygun görülen"


  • hiçbirşeyyok  (11.11.12 19:55:03) 
ortalama bir şeyi yazın, görüşme sonrası iş tanımını öğrendikten sonra beklentinizi değiştirebilirsiniz. sonuçta o fiyatı yazarken pozisyon hakkında bilginiz yoktu. bu sorumluluğa karşı beklentim şu şekilde değişti denilebilir. hem çok uçuk bir fiyat yazmadıkça diğerinden yüksek diye görüşmeyecek değiller. çoğu kurumsal firma zaten pazarlık yapmıyor. standart olarak bunu veriyoruz kabul ediyor musunuz diyor.


  • sttc  (11.11.12 20:30:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.