[]

az önce felç geçirdim, karabasan/uyku felci

çok yoğun ve yorgun bir gün sonrasında uzanırken yarı uykulu halde önce sol dirseğimde tekmeye benzer bir his ardından tüm vucüdümun kilitlenmesi şeklinde tabir edilecek olayı yaşadım. sadece bacağımı az bir şey kıpırdatabildim onun dışında gıkım bile çıkamadı.

ateist arkadaşlar için: uyku felcinde kulakta aşırı basınç, basınç hissi oluşur mu?

müslüman arkadaşlar için: karabasan olayında kulakta aşırı basınç oluyor mu?

 
oluşur. ben 5 dk bile ara olmadan 2 defa yaşadım


  • metehan01  (11.11.12 18:38:17) 
Ben de geçenlerde yaşadım, ilk deneyimimdi. Kulak basıncı vardı hatırlıyorum gerçi bütün vücutta bir basınç söz konusuydu.İşin garip kısmı bu deneyim beni korkutmaktan çok merakımı cezbetmişti.
Not: ateistim

  • Godless  (11.11.12 18:42:11) 
ay ben bi defa yaşadım, bi daha gelmedi başıma. bence de çok heyecanlı. keşke tekrar olsa. kulakta basınç hissi olmuştu sanırım. yataktan kalkmak isteyip kalkamamış, sonra bi anda bütün vücudum gevşemişti. inanılmaz bi deneyimdi hahah.
not: ateistim.

  • nathanieltroy  (11.11.12 18:49:53 ~ 18:50:05) 
Bilgi olsun, ben küçük yaştan beri karabasan geçirirdim, nedense yüzüstü yatınca yada yüzüstü yakalardı beni sadece gözlerim açık olur ve görürdüm başka hiç bir yerimi kımıldatamazdım, söverdim sayardım geçmezdi tabi o zamanlar sadece karabasan olarak biliyorum, ondan sonra rahmani meziyetleri olan rahmetli babaannem o şeytan "çok korkanla, hiç korkmayana gitmezmiş" korkma dedi ve bazı duaları okumamı söyledi. Sonra yakın bir zamanda karabasanın bilimsel olarak uyku felci olduğunu da öğrendim yüzüstü yatmıyorum ve eskiye göre çok nadir oluyor artık, yatmadan önce veya karabasanım geldiğinde üç ihlas, üç nas, üç felak okuyorum kurtuluyorum, bazen yetmediğinde ezan okuyorum kurtuluyorum.
Not:Müslümanım, kulakta basınç hiç olmadı.

  • sakman  (11.11.12 18:59:22 ~ 19:09:27) 
olur olur her tarafta basinc olur. kitlenir kalir insan, gecmesini beklicen yapcak birsey yok.


  • eindaclub  (11.11.12 19:02:48) 
stresli olduğum günlerde sık sık yaşadığım bir durum. oluşabilir de oluşmayabilir de şart değil. gördüğünüz rüyaya göre değişiyor.

not: mani dinine inanıyorum.
  • envanterbilanco  (11.11.12 20:11:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.