[]

laptop önerileri

ekran kartı çok önemli değil, yani çok iyi bir ekran kartlı makineye para vermektense, daha düşük seviye bir ekran kartı olup, onun yerine işlemci ve ram daha iyi olabilir. sonuçta çok fazla oyun oynanacağını sanmıyorum.
bütçe 1500 ytl civarı, ama 1400'e bu var bak ama 1600'e şunu alsan bu 1400'lükten bin kat daha iyi denilebilecek bir model varsa 1600-1700'e kadar da çıkılabilir.
15.4 inç veya biraz daha küçük.
laptop alınacak kişinin çocuğu yurt dışında, sürekli görüşme için istiyorlar. uzun süre dayansın falan filan.
şimdilik asus'a biraz baktım www.teknosa.com ve www.hepsiburada.com uygun gibi. önerileri bekliyorum.
bir de "model olarak bakmaya üşendim ama şu markayı tavsiye ederim" dediğiniz markalar varsa onlar da yardımcı olur.

edit: iyi marka dediysek sony demedik, bütçeye uygun iyi bir marka. :)

 
marka olarak kesinlikle lenovo öneriyorum. bu arada o fiyata düşük konfigürasyonlu da olsa pekala sonhy de bulabilirsiniz.

lenovo modellerine hepsiburada.com
sony e de istanbulbilişim den bakabilirsiniz ( fikir sahibi olmak amacıyla)
  • charlesbukowskiineksi  (17.12.08 21:14:10) 
Kusura bakmayin ama bilgisayarin kullanim amacini tam olarak anlayamadim ben. Surekli gorusmeden kasit internet uzerinden gorusme ise ve bilgisayar genel manada ie, msn, skype gibi programlar icin kullanilacaksa o kadar butceye gerek yok. Sokaga atilan paradan baska bir sey degil. Uzun sure dayanmasinin o tur islerde islemci ve ram gibi seylere ihtiyaci yoktur. Halen Amd Athlon 2500+ kullanan birisi olarak bunu soyluyorum (video editing ve tasarim gibi seyleri de yaptigimi belirteyim bu bilgisayarda)
Acikcasi bu yuksek olsun belki ileride kullanilir seyini anlamiyorum. Su an ve en iyi ihtimalle 1 sene o ozellikler kullanilmayacaksa o ozelliklerin bir manasi kalmaz. Yakinda piyasa 4 cekirdekli urunlerle dolmaya baslayacak ve core 2 duolar athlon/p4 gibi olacak.
Azarlar gibi yazmisim azicik ama bu mevzuya gercekten kiziyorum kendimce. Asiriya kactiysa kusura bakmayin.

Yine de marka olarak sunlari goz onunde bulundurmanizi oneririm;
Asus, Lenovo, Dell ve HP
Asus, Hp ve Lenovo'nun uygun fiyatli modelleri mevcut. Ayrica kullanacak kisi mobil kullanacaksa netbook turevlerine de bakmayi dusunebilirsiniz.
  • entrapmen  (17.12.08 23:49:35) 
tahminen o tür amaçlar için kullanılacak fakat daha sonradan farklı işlemler yapmaya başlar da bu ne ya yetmiyor bu denmesin en azından.
3-5 gün sonra msn'in ıvır zıvır biton programın yeni versiyonları çıktığında çok yavaş açılıyor ıvır zıvır muhabbetleri de olabilir yani. benim eski p4-2.4ghz işlemcili masaüstüyle de live messenger çalışıyor ama performans cidden çok düşük. 1 yıl sonra bunlar yaşanacağına 3 yıl rahat rahat dayansın en azından?
asus, lenovo ve acer inceledim biraz. dell pahalı değil mi ki? hp'ye de güvenemedim pek. bir de servis olayları var tabi onlar nasıldır?
  • sanal uyku  (18.12.08 00:09:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.