[]

Askere gitmeme cezasi

Selam gomutanim,
Aralikta askere gidiyorum. Aklima geldi simdi, kacak olmanin cezasi ne durumda suan? azaldi biseyler olmustu sanki.



 
1000 tl, mazeret yazınca 250'ye düşüyor diye biliyorum. bana öyle oldu en azından. haa yakalandığın yerde de işlemini yaparlar o ayrı.


  • 4530 merkez  (11.11.12 01:16:46) 
yok, demek istedigim eger hic gitmezsen ne oluyor?


  • she was my baby  (11.11.12 01:30:12) 
3-4 kere üst üste idari para cezası alırsan mahkemeye gönderiyorlar, hapis alıyorsun.


  • skatheist  (11.11.12 01:49:56) 
hiç gitmeme gibi bir seçenek sunmuyor devlet-i aliyemiz.
eğer merak ettiğin seni yakaladıkları yerde götürecekler mi sorusunun cevabıysa ; merak etme öyle bir şey yok artık. polisin gbt kontrollerinde gözükmüyor bile. jandarma nın kontrollerinde gözüküyor ama. orda da uyarıyorlar o kadar. gözaltına alma yok. ancak @skatheist in söylediği gibi 3-4 kere idari para cezası almışsan daha önce mahkeme gıyabında tutuklama kararı vermiştir zaten. o zaman mecuren önce akeri hapishaneye ordan da mahkemeye direk de askerliğe yollarlar.

en son bu sene marmaris e giderken arka koltuğumda oturan iki genç asker kaçağı oldukları için jandarma otobüsten indirmişti. şimdi ne oldu bilmiyorum. muhtemelen sabah 6 da içtimaya hazırlanıyorlardır.

yani hocam bundan kaçış yok. maddi ve manevi olarak çok yıpranırsın.
mümkün olan en yakın ve uygun zamanda yapman en iyisi.
  • buubuu  (11.11.12 02:10:26) 
2010 aralık ayında bakaya ya düşmüştüm. umursamadım. 2011 nisanında askere gitmek için gerekli işlemleri yaptırdım. gittim, döndüm 1 yıl sürdü. ne mahkemeye öıktım ne para cezası yedim.

ifade tutanağına hastaydım ailemden şu şöyle hastaydı bu böyle hastaydı bakmakla yükümlüydüm falan yaz (ben öyle yaptım) herhangi bir geri dönüş olmuyor. ha çağırsalar yine giderim boşuna kaçmışım.
  • libertine  (11.11.12 02:46:31) 
Sanki hapis cezasi yok artik diye aklimda yer edinmis ama emin olamadim. Gidicem ben zaten askere sorun yok. Aklima geldi oyle :)


  • she was my baby  (11.11.12 03:40:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.