[]

Kafam çabuk yoruluo mala bağlıorum

merhaba gençler
sabah kalkıp okula gittiğimde okulda yorulsam da yorulmasam da işe gittiğimde yoğun şekilde çalışsam da çalışmasam da veya birşeye fazla kafa yorsam ders mesela.eve geldiğimde resmen beynimde bi yavaşlama oluo.ramim doluyo resmen.yatmadan bi aktivite yapıyım desem söyleneni anlamıorum dalgın oluyorum.biraz daha zorlarsam başım çatlıo ağrıdan.2-3 saat yatıp uyuyunca yenileniyorum adeta.heralde 10 yıldır yapıorum bunu.okul veya işten gelince yatıp 2-3 saat uyuyorum gece de geç yatıp dengeliyorum uyku saatini.hergün istirahat babında bu şekilde gün ortasında uyuyan insanlar biliyorum.ama benimki mecburiyete dönüşmüş durumda.ilerde birgün işyerinde yaşasam bunu ne önümdeki işi bitirebilicem ne başka bişey.kovulucam gibi geliyor.
Sorum:
1-bunun nedeni nedir.çevremde bunu bu kadar yoğun yaşayan görmedim daha.bu düzene alışmışsın ondan öle diosanız çok düşük ihtimal bence.
2-kısa yollu bi çözümü var mıdır?mesela şuanda da dediğim durumu yaşıyorum.kahve iç geçer şunu yap geçer tarzı bi öneri var mıdır çünkü her zaman yatıp uyumaya fırsat olmuyor.

teşekkürler

not:yaş 22.yukarda yazdıklarımdan daha fazla gözüküo olabilir

 
şimdi çok klasik öneriler gibi gelecek sana ama düzenli ve düzgün beslenmeni, bir de yürüyüş yapmanı önereceğim.
hayatımın çeşitli dönemlerinde sağlıklı, çeşitli dönemlerinde çuval gibi yaşadım. inan sağlıklı yaşadığım dönemde inanılmaz enerjiktim. şimdi yine çuvalım.
bence 3 hafta dene. bir işe yaramıyorsa doktora git, belki de sorun kan değerlerindedir.
bir de optimist ol. her şeyin başı optimizm.
  • robin sparkles  (11.11.12 01:00:23) 
bende de aynı problemler mevcut. denemediğim besin desteği, ilaç kalmadı. doktora gitsem o da aynı vitaminleri yazıp gönderecek (türkiyede derdini dinleyen doktor sayısı maalesef çok az). denediğim kısa yollu çözümler arasında şunları önerebilirim:

- limonlu su. evet basit gelebilir ama yorulduğum ve mantal açıdan zayıf hissettiğim zamanlarda suyun içine sıkılmış yarım limonun suyu harikalar yaratabiliyor. limonu maden suyuna da sıkabilirsin.

- alkolle aran kötü değilse cin-tonik. uyku getirmeyen, zihni açan tek içki diyebilirim.

- maalesef sigaranın bu tür durumlarda baya faydası dokunuyor. ama hiç tavsiye etmiyorum tabi.

- nootropic kullanmak. bunlar, beyne ani olarak etki ederek kullanılan ilaçlar. türkiyede satılıyor mu bilmiyorum.

- kahve ya da çay türevi kafeinli, teinli içeçecekler. kahvenin espresso türevleri ve çayın demlenmişi makbuldur.

- besin desteği olarak solgar nero nutrients, ginseng, balık yağı hapları, gingko biloba, multimineraller, ester-c vitamini vs. kullanılabilir.

- spor yapmak, bende işe yaramadı maalesef.

- doktora giderek sorunlarını anlatmak, dinlerse tabi.

- haplara falan karşıysan bol bol meyve tüketmek.

vs vs.
  • saruwatari  (11.11.12 09:34:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.