[]

psikoterapi

selam,

psikoterapiden ne beklenir? düşünce biçimi ve olaylara karşı verilen tepkilerin değiştirilmesi ve buna bağlı olarak stres seviyesinin azaltılması/stresle başa çıkılması amaçlı olarak işe yarar mı? gerekli midir?


 
Evet aslında psikoterapinin neredeyse tam tanımı senin ilk cümlene eş değer. Gereklidir, aslında her insan için gereklidir. Psikoloji mezunları bile psikoterapi yapmaya başlamadan önce bir süre danışmanları tarafından psikoterapiye tabi tutulur.


  • Hallerlale  (10.11.12 13:41:34) 
çok çok işe yarar. kesinlikle değer ve gereklidir. doktor tahir özakkaş'ın bütüncül psikoterapi kitabını okursanız çok ciddi bir giriş yapmış olursunuz. danışan veya terapist adayı olsanız bile.

uzun bir süreçtir. genelde çok ciddi değişimler yaratır ve bu değişimler bazen diğer kişileri de etkiler (evlilik gibi) ancak sonuçta kazanan daima terapiyi alan kişi olur. mutlu ve sağlıklı bir hayat ile (ruhen sağlıklı olmak.. ruh sağlığı fiziksel sağlığa da yansır elbette. (bkz: psikosomatik rahatsızlıklar)
  • ben smyrna  (10.11.12 13:46:25 ~ 19:15:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.