[]

protein tozu

bu konu hakkında çok soru sorulmuş, boy kilo olarak farklı cevaplar içerdiği için sorma gereği hissediyorum.

boy 1.87
kilo 83
haftada 4 gün salona gidiyorum.daha doğrusu yeni gitmeye başladım.

2-3 ay boyu devamlı olarak gitmeyi planlıyorum,devamında sınavlar olacağı için 1 ay ara vercem sonra tekrar devam etcem. bu süreyi vücut açısından en faydalı şekilde nasıl kullanırım? protein tozlarıyla flnda desteklemeyi düşünüyorum. düzgün beslenme imkanım kısıtlı maddi olarak, tamam 150 lira para verip protein tozu alabilirim ama günde şu kadar gram badem şu kadar gram fındık, tavukgöğsü yiyemem. okulda ne yemek çıkarsa onu yerim hatta açık söylemek gerekirse.

durum bu, ne yapmam lazım?

 
spor salonuna gidiyorum ama onun dışında son on gündür sabah akşam şınav ve karın hareketleri yapıyorum. günde toplam 340 mekik, 240 alt karın hareketi, 70-80 şınav oluyor. çok çok iyi geldi bana. mutlaka dene. anahtar sabah akşam yapmak. her gün toplam 1 saatini bile almaz.


  • rebio  (10.11.12 03:53:55) 
yeni başlayanlara kimse takviye besin önermez 3 ay gibi bir süre spor yaptıktan sonra başlamanı tavsiye ederim. Ve de ilk önce protein gibi değerleri besinlerden alacaksın :)
ve şunu da belirteyim 3 ay yaptıktan sonra 1 ay ara verirsen ve tekrar başlarsan eski çalıştığın performansı hiiiiç bekleme normalde bir sene boyunca çalışan sporcular bir ay dinlenme arası verirler.
Kısacası 3 ay sporunu yaptıktan sonra protein tozu almalısın
  • SemihCebrail  (10.11.12 07:45:51) 
öğrenci olduğum için proteine vericek param yok günde bilmem kaç gram o nedenle protein tou aldım günde 60 gr kadar onu içiyorum haftada 4-5 gün de p 90x dir pilatestir, power yogadır yapıyorum öncesine göre -1 ay tozsuz, 1 aydır da protein tozuyla çalışıyorum- bildiğin karın kaslarımı görür oldum.

o nedenle ben mutlaka al derim. özellikle sabah akşam proteinini tam alamıyosan. bu arada bi de ben hatunum hani senden çok çok daha az ihtiyacım. ayrıca fena enerji veriyo, günde 2 kere 1 saatlik sporu rahat çıkarıyorum.
  • fannstmer  (10.11.12 09:22:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.