[]

Evden Kaçmaya Çalışan Kedi

Selamlar Sevgili Kediseverler,

Yeni bir kedi sorusuyla karşınızdayım. Malum geçen ay aldığımız 3,5 aylık el bebek gül bebek bir kedimiz var. Kapıdan çıkmak için ruhunu teslim edecek hayvan. 3-4 kere apartman boşluğuna kaçtı. Apartmandan çıkmadan yakaladık. Önceden ayağımızı filan koyunca önüne çıkmıyordu kapıdan, şimdi kapıyı anahtarla açtığımız an bacak arasından fıyttırıyor. Normalde bu kaçma hadiseleri kızgınlık döneminde oluyormuş. Bizimki kızgınlığa ulaşmış olamaz değil mi?

Bu arada, ev beşinci katta filan. aşağıda birşey görüyor olamaz. sıkıntıdan da yapmaz sanırım. çünkü gündüzleri genel olarak yanında onu oynatan ve seven birileri oluyor.

Neden kaçıyor bu kedi?

 
Kedi kacar ya. Meraktan.

Daha once kedi beslemediysen kedi beslemek ile ilgili bir iki kaynak edinip okumani oneririm. Isini kolaylastiracagi gibi hem kedinin hem de senin beraber olmaktan aldiginiz keyfi arttiracaktir.
  • wpi  (17.12.08 14:37:06) 
dogasinda var hayvanin, ne olursa olsun eger imkanı varsa tuvaletini bile dısarda yapmak istiyordur
kacmiyor, geziye cikiyor ayrica
sizin de imkaniniz varsa cadde üstünde falan ooturmuyorsaniz birakin ciksin (asilar falan tamamsa)
ben 3 katta oturyorum kedim sabah yemegini yiyor benimle birlikte sokaga cikiyor
aksam is dönüsü sesleniyorum geliyor eve beraber giriyoruz yari evcil benim ki
ayrica 2-3gün (yazin) eve hic gelmedigini de bilirim
yapabilirseniz özgürlük herkese iyi gelir
  • gdduman  (17.12.08 14:49:39) 
  • l i w e x  (17.12.08 15:18:02) 
Bizde artık refleks haline geldi, kapıyı açarken ilk önce bir kaç parmak açıp gelen giden var mı diye kontrol ediyoruz.

Burnuna kokular geliyordur, dışarıdan sesler duyuyordur. İçgüdülerinde var, ne yaparsan yap her fırsatı değerlendirecektir.

En temizi bir tasma ayarla ve rutin olarak gezmeye çıkar.
  • kimlanbu  (17.12.08 17:17:00) 
bence asla dışarı çıkarmayın, bi kere öğrenmesin gidip gelmeyebilir. daha da kötüsü başına bişey gelebilir. hemen konuyla ilgili bi anektod aktarayım; şu an 8 aylık bir nur topu olan kedim 2 aylıkken-evet evet iki aylıkken-, dikkatsizlik sonucu eve yemek siparişi verdiğimizde içerden para almaya gidince aradan fıyttırdı aynen dediğin gibi. ve nasıl olduysa apartman kapısından da çıkmış, demir kapı ve kapalı olmasına rağmen. bütün gece ağlayıp mahallede araba farıyla fenerle aradık, bulamadık. akşam kaçmıştı bir de. ertesi gün bütün mahalledeki agaclara, arabalara falan ilan yapıstırdık bi bulan olmustur diye. gercekten de bulan olmus, yagmurda bi köşede vıyklıyomuş bu, küçük bi çocuk evine götürmüş. telefon geldi hemen gittik baktık sepet yapmışlar buna süt veriyolar. vermek istemediler pek hatta :) neyse diyeceğim odur ki kızgınlığa ulaşmamıştır ama şuursuzluğundan yapıyordur.küçük oldugu için evi tekrar bulamayabilir de. tavsiyem sokağa hiç alıştırmayın, hastalık kapabilir, yaralanabilir vs. çok dikkatli olun, biz çok şanslıydık araba falan ezebilirdi kolaylıkla, küçücük bişey o sonucta. ay yerim onu ben :)


  • likeinme  (17.12.08 20:13:11) 
gdduman; o zaman evde kedi beslemeyelim. çünkü sokak kedileriyle ev kedileri aynıdeğil malesef dışarı çıktığı zaman diğer kedilerin ve köpeklerin gazabına ugraması çok olası. ayrıca büyük bir şehirde, şehrin en işlek en canlı yerinde ve üst katlarda oturuyorsan bu soylediğin çok anlamsız. kedinin asansöre binip onuncu kata çıkabileceğini düşünmüyorum. bahçeli sessiz sakin bi yerde oturuyorsan dediğin bir nebze dogru.


  • likeinme  (18.12.08 12:33:26) 
bu kaçma huyundan kedim öldü. tavsiye etmiyorum. (bu arada bu akşam hep sizin soruları cevaplıyorum ilginç)


  • darknum  (24.03.10 22:52:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.