[]

İpad ile ilgili sorular sorular.

Merhalar,

şimdi arkadaşlar ipad 4 çıkınca ipad 3ler ucuzlamaya başladı. gördüğüm kadarıyla ikisi arasında pek bir fark yok. sadece işlemcisi değişmiş. testlerde 2 kat hızlı görünse de kullanımda hiçbir fark yok gibi. bo konuda bazı sorularım olacak:

1-şu durumda 900-1000 tl arası ikinci el ipad 3 16 gb wifi almak mantıklı mı? yoksa ipad 4 türkiyeye gelince fiyatlar daha düşer mi?

2-bir iki yıldır sürekli android kullanıyorum. şimdi bu apple store'da google play de olduğu gibi ücretsiz uygulamalar mevcut mu? play de genelde hem ücretli hem ücretsiz versiyonu oluyor. appleda da bu şekilde mi?

3-androidde ücretli uygulamaların apk dosyalarını indirip cihaza hiçbir işlem yapmadan kurup kullanabiliyoruz. ipad de böyle bir durum söz konusu mu? yapılabilmesi için ne gerekli.

4-jailbreak nedir? ne işe yarar?

5-android cihazımda bazen ram yetmediği zamanlar takılmalar ve menü geçişlerinde zorlanmalar görüyorum. ki bazen ram dolu olmasa dahi oluyor. ipadlerde durum nasıl? çok fazla inceleme şansım olmadı ama iossun çok stabil olduğunu düşünüyorum. aşırı kullanımda takılmalar oluyor mu?

6-malumunuz ipad 4 daha türkiyede çıkmadı. acaba ne zaman çıkar ve fiyatı ne olur? (16 gb wifi modeli için)

7- yurtdışından getirebilecek bir arkadaşım var. bütün vergiler dahil bana kaç tl ye mal olur? (16 gb wifi modeli için)

8- 30pin ile lightining bağlantıları arasında ne fark var?

çok fazla soru sordum kusuruma bakmayın. şimdiden cevaplayan elleriniz dert görmesin. sağolun varolun.

 
1- fiyatların düşmesini boşa beklemeyin
2- alası var kralı var. jailbreak yaparsanız hepsi de beleş olur
3- ücretsiz olaya girmek için jailbreak gerekli. ama 5 dklık bir işlem
4- jb kurtarıcımızdır. çok işe yarar. bütün uygulamarı ücretsiz indirirsin. ve ipod iphone ipad i özelleştirebilirsin menü geçişleri simgeler dahil
5- şu 3 yılda ipod touch (3g-4g) iphone um da oldu(4s) ipadim de oldu (ipad 2)
ram in sıkıntısını sadece ipod touchta yaşadım. ipad 2de hiç yaşamadım ki sen ipad 3 diyosun yaşamazsın. takılma falan olmaz olsa olsa açtığın web sayfası çöker en fazla. ama menü geçişlerinde için rahat olsun hiç gecikme olmaz
6- resmi olarak girmesi biraz daha sürer
7- o arkadaşınızın nerden getirceğine bağlı. sonuçta vergi amerikada bile eyaletlere göre değişmekte
8- 30 pini katlayın olur size lightining. küçülttüler yani
  • metehan01  (09.11.12 12:57:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.