[]

geometri yapamıyorum

matematiği dinliyorum, anlıyorum hiç değilse yapabiliyorum ama geometri için aynı şeyi söyleyemem. çözüme bakınca a bu böyleymiş doğru ya diyorum ama çözmeye gelince beynim duruyor. güvender kolay geometri var elimde. onla mı başlıyım yoksa vakit kaybetmiyim mi? lys'de hiç değilse 15 net yapayım diyorum. neler önerirsiniz?




 
analitik kas, katı cisimler kas. en azından burda formülü bil-uygula metodu var.

açı maçı 15 net yaparsın.
  • golgem var iyi ki golgem var  (09.11.12 11:48:29) 
hacit geometri dediğin olay birbirinin benzeri sorular. benzer üçgen bul, açı ortay bul kenarortay özelliğini bil vs vs. sadece soruyu nerden çözeceğini bilmen gerekiyor başka bişi değil. o yüzden kolaydan başlayıp bu soru bu çözümle bu bu çözümle diye öğren. daha rahat olur.


  • ayiadam  (09.11.12 11:48:48) 
ondan başla. ne kadar çok soru çözersen o kadar çok alışırsın ve soruyu görür görmez çözüm yolunu anlarsın.

kolay gelsin.
  • d.  (09.11.12 11:50:15) 
ilk konuları çok iyi anlaman lazım, temel bilgiler var en basitinden iki iç açının toplamı kendisine komşu olmayan dış açıya eşittir gibi, sonra parallelik benzerlik bununla ilgili çzöümlü sorulara kas,pes etme baya üstüne git, oturması için 500+ soru çözmen lazım sonrasında üçgenlerden devam et aynı şekilde.


  • soluman  (09.11.12 12:03:06 ~ 12:22:29) 
soluman'ın dediği gibi temel geometride çok önemli. bunu da belli bir noktadan sonra kapatmanın tek demiyim ama en makul yolu mümkün olduğunca çok soru çözmek.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (09.11.12 12:06:59) 
bilen biriyle soru çöz sana anlatsın. bilmedne çok zor. benim geo lise2 de zar zor 2 düşmüştü ve nefret ettim, sonra anlatacak birilerini buldum başlarda beraber soru çözdük hep. geo nun genel mantığını anlayınca kendi kendine ilerleyebiliyorsun sonra. ama başlangıçta sadece kitapla çok zor. öss de full yapmıştım geometriyi ben. bunu söylememin nedeni senle birebir aynı şikayetlerim vardı nefret ettim ama sonra anlayınca çok sevdim :)


  • kimse  (09.11.12 13:02:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.