[]

Kendinizle karşılaşsaydınız...

Kafanızdaki "iyi" kişiliği kendi hayatınızda yaşayabiliyor musunuz? Örneğin, insanların yanında dobra, lafını esirgemeyen insanlardan hoşlanırken (/onları takdir ederken), hoşlanmadığınız samimiyetsizlik tavırlarına bürünen biri misiniz? Ya da başka insanlarda enerjikliği, hayat doluluğu severken siz ağırkanlı bir tip misiniz? Kısacası, başka insanlarda beğendiğiniz özelliklere sahip misiniz? Olmak için çabalıyor musunuz?

Bunun, hayattan aldığınız tatmin duygusu veya genel mutluluğunuz/mutsuzluğunuz üzerinde ne kadar oranda etkisi var?

İnsanın sahip olduğu kişiliği koruması mı, yoksa beğendiği kişiye dönüşmeye çabalaması mı daha doğrudur?

Son söylediğime örnek; bi kişi, toplum içinde birinin hakkının yendiğine tanık oluyor, bu türden durumlarda başkalarının haklarının yenmesine göz yummayan, sesini yükselten insanları sevmesine rağmen, kişiliğinin getirdiği bir cesaretsizlikle sesini çıkartmıyor ve ordan ayrılıyor ve geceleyin bunun için uyuyamıyor örneğin, bu kadar önemsiyor. Ya da hiç bi şeyi siklemeyen, piç tabir edilen insanları seviyor fakat kendisi öyle değil. Öyle olmamasından rahatsız, kişilik imajından hoşlanmıyor ve bu sebepten mutsuz yaşıyor. Böyle durumdaki birine ne önerirdiniz?

O kişinin kendiniz olduğunu bilmeden kendinizle karşılaşsaydınız, ondan hoşlanır mıydınız? Onunla daha fazla vakit geçirmek, sıkı arkadaşlar olmayı ister miydiniz, bir yarım saatlik tanışmadan sonra?

 
oku: www.afilifilintalar.com

kendimle karşılaşsam samimi olmam birkaç ayı bulurdu. karşılıklı birbirimizi tartardık bir müddet. sonra açılırdık. severdim ama keratayı.
  • henrychinaski  (08.11.12 21:39:04) 
başta biraz sert bulurdum, ama sıkı arkadas olsaydım acayip güven duyardım.


  • heyamo  (08.11.12 21:43:11) 
@henrychinaski yazı güzelmiş, sağol.

@kimilolo izledim ve bi daha izliycem Yeraltı'nı. Yeraltından Notlar'ı da okumamıştım, onu okumaya teşvik etti hatta film.
  • grv  (08.11.12 21:55:53) 
pek sevmezdim herhalde kendimi. her ortamda maksimum bi tane olması gereken adamlardanım sanırım. bana benzer 2. bi kişi varsa mevzu çıkıyo.

artı evet, istediğim özelliklere hala sahip değilim, çabalıyorum.
  • roket adam  (08.11.12 22:08:27) 
Asosyal biri oldugum icin merhaba merhaba okurduk saniyorum. Ama biri ortak zevklerimizden konu acar da birbirimizin sohbetini farketseydik cok iyi kanka olurduk. Pijama partisi ve yastik savasi yapardik.


  • sharon and hope  (08.11.12 22:16:41) 
bence insanın olması gereken insan, varılması gereken bir hedef noktası gibi değildir. sadece o anda kendi karakteri ve kendini konumladığı hayali pozisyona göre en uygun davranış vardır. bu 'ideal davranış' ve 'yapılan davranış' birbirini karşılıklı etkiler.

normalde beğendiği kişiler (bazılarında haksızlığa ses çıkaran tipler, bazılarında 'piç' tipler veya ikisi birden) insanın kendisinde olmayan özelliklerdense olur. yani bir şeyi ben de yapabiliyorsam buna imrenmem.

eğer kendimle karşılaşsayım, uyuz olurdum. eğer biri kulağıma 'ben' olduğumu söyleseydi sessizce ortamı terk ederdim..
  • vizdilva  (08.11.12 22:17:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.