[]

Dijital fotoğrafları bilgisayara aktarmak

Merhaba,

Fotoğraflarımız hepimiz için çok kıymetli. Özellikle dijital olanların bilgisayara aktarılarak hard diske kopyalanması ve harici disk ya da dvd gibi dış kaynakta yedeklenmesi gibi konular baştan savma yapılmamalı diye düşünüyorum.

Sizlere, özellikle de profesyonel fotoğrafçı arkadaşlara sorup danışmak ve fikir alışverişinde bulunmak istediğim bir konu var. Dijital fotoğraf makinesiyle/kamerayla çektiğiniz ve SD gibi hafıza kartına kaydedilen görüntüleri bilgisayarınıza nasıl aktarıyorsunuz? Bu aktarım işlemi için en güvenli yol nedir?

1) Usb kablosu ile USB prtundan bilgisayara bağlanan kart okuyucu.
2) Direkt USB ile USB portundan kablosuz olarak bilgisayara bağlanan kart okuyucu.
3) Bilgisayar kasasındaki dahili kart okuyucu.
4) Yazıcının kart okuyucuyusu.
5) Kartı çıkarmadan kamera ile bilgisayar arasında ara kablo ile transfer.

Kart okuyucunuzun markası ve tipi nedir? Yönteminizden memnun musunuz? Artıları ve eksileri nelerdir? Karttan bilgisayara kopyalama yaparken başınıza bir sorun geldi mi?

Kart okuyucu bana sanki en sağlam yol gibi geldi ve araştırmaya başladım. Amazon'da en çok satan ve Türkiye'de de satılan iki model şunlar:

Kingston FCR-HS219/1: www.amazon.com

Transcend TS-RDP8K: www.amazon.com

Yalnız yorumları okudukça geri adım attım. Bu kart okuyucuların, satın alıp kullananlara ait hafıza kartlarının ucundaki pinleri bozması, kartları bozarak içindeki bütün fotoğrafları corrupt hale getirmesi gibi problemler yaşayanları okudum.

Ulaşmaya çalıştığım şey kameranın SD hafıza kartına kaydettiği görüntülerin en güvenli ve kayıpsız şekilde bilgisayara aktarımı. Bu konuda da sizden kullandığınız yöntemleri paylaşmanızı istiyorum.

Diğer bir konu ise fotoğraflarınızı nasıl yedeklediğiniz. Düzenli olarak DVD'lere mi yazıyorsunuz yoksa harici hard disk mi kullanıyorsunuz? Kullandığınız DVD'lerin ya da harici hard diskin markası nedir?

Ne kadar çok kişi yanıtlarsa o kadar hepimiz için faydalı bir başlık olur diye düşünüyorum. Çok teşekkür ederim.

 
ben direk laptopun dahili okuyucusunu kullanıyorum.

yedeklemeye gelince 2 kere hdd yaktım 2.si hariciydi ve ALlahtan başka hdd e yedeklemiştim, o sebeple şimdi bir hdd daha alıp onlarıda yedekleyeceğim fakat dvd ye yazmak sıkıcı değilse denenebilir bir yöntem ama bana zor geliyor.
  • yaprakdökerbiryanımızbiryanımızbaharbahçe  (08.11.12 19:58:10) 
elektronik her sey bozulmaya müsaittir. fazla kasmışsınız. kart okuyucu iyidir. bir şey olmaz.


  • kirkbir  (08.11.12 20:02:55) 
aktarmaktan ziyade depolamak daha onemlidir. yapabiliyorsanız birden fazla hdd, birden fazla bilgisayar ve google drive gibi yerleri kullanın.


  • kirkbir  (08.11.12 20:03:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.